AcasăActualitateLocalExperiment PNL: Pensionarii speciali și bugetarii de lux își...

Experiment PNL: Pensionarii speciali și bugetarii de lux își permit să-și cumpere tot ce doresc din piață

Ilustrație: Marian Avramescu

Prețurile au escaladat la toate produsele, inclusiv la cele alimentare, în ciuda plafonărilor introduse de Guvernul Marcel Ciolacu, prin viziunea de stânga a Partidului Social Democrat (PSD), iar oamenii de rând au uitat de tomata de Teleorman promovată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea fac acum cozi la hipermarket-urile care asigură produse tradiționale românești din Germania, accesibile tuturor românilor obișnuiți, care au doar două locuri de muncă.

Liderii Partidului Național Liberal (PNL) nu au putut rămâne impasibili la necazul intermediarilor liberali din piețele agroalimentare și avut să dea un exemplu de responsabilitate și solidaritate, pentru a salva acest sector.

Astfel, președintele PNL, Nicolae Ciucă, scretarul general al partidului, Doctor Lucian Bode, și europarlamentarul militant Rareș Bogdan au mers în piață să achiziționeze produse tradiționale românești din Grecia, Turcia și Bulgaria proaspăt culese din tirurile blocate în vămi.

Tomatele au fost la mare căutare, pentru că liberalii s-au obișnuit să vadă mult roșu în farfurii și, în general, în jurul lor.

Rareș Bogdan a căutat verze de Bruxelles românești, obișnuit fiind cu ele din Parlamentul European, unde vrea să rămână și din 2024, dar nu a găsit și a trebuit să se mulțumească și cu verze românești din Bulgaria.

Intermediarii tradiționali i-au oferit lui Nicolae Ciucă morcovi proaspeți, însă președintele Senatului i-a refuzat, explicându-le că PNL are deja un ditamai morcovul de la PSD, pe care-l ia în fiecare zi și tot mai rămâne.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au achiziționat și un ciolan mare și frumos, pe care îl va împărți Marcel Ciolacu în Guvern, așa cum i-a învățat.

Cei trei liberali au luat și ceva cașcaval, dar nu prea mult, pentru că tot Ciolacu le-a explicat că trebuie să se mai abțină de la astfel de bunătățuri în postul anului electoral.

Cei trei lideri PNL speră ca și alți pensionari speciali și bugetari de lux, români care își mai permit în această perioadă să-și cumpere tot ce doresc din piață, să-i sprijine pe intermediarii locali.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare