AcasăActualitateLocalPOVESTE DE CRĂCIUN. Nea Nicușor, vizitat în Ajun de...

POVESTE DE CRĂCIUN. Nea Nicușor, vizitat în Ajun de fantoma Crăciunului de dinainte de ’89, nea Nicu

Ilustrație: Marian Avramescu

În Ajunul Crăciunului din 2023, actualul nea Nicușor, Scrooge cu agentul termic din Capitală, a fost vizitat de fantoma Crăciunului de dinainte de 1989 nea Nicu.

Nea Nicu l-a felicitat pe nea Nicușor, că după trei decenii, s-a găsit un nou om care să-i țină în frig pe bucureștenii care s-au dat cu burghezia și care au trădat la Revoluție.

Totuși, nea Nicu i-a explicat lui nea Nicușor că, pe vremea sa, “capitaliștii” erau încălziți de flacăra comunismului, dar acum nici aia nu mai arde ca pe vremuri.

Ca să vadă ce bine e acum în municipiul București, fantoma lui nea Nicu i-a tras din priză centrala termică lui nea Nicușor.

Acesta din urmă a rămas înghețat de gestul fostului președinte.

Nea Nicușor și-a învățat lecția: să nu mai lași proletarii să se aproppie de centrala ta liberală; să stea în apartamentele lor racordate la sistemul public de termoficare!

Nea Nicușor urma să fie vizitat și de fantoma Crăciunului viitor, Gabriela Firea, însă condițiile meteorologice nu au permis decolarea măturii care s-o aducă din Voluntari.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare