Prăvăliile digitale cu aplicații de pe telefoanele noastre inteligente sunt mai pline de bălării ca o piață în care se vând fructe și legume la negru. De aceea, Academia Cațavencu, întotdeaună cu grija cititorilor săi în suflet, s-a hotărât să ofere recenzii pe bune pentru aplicații de mobil. În stitlul nostru caracteristic.
Despicable Me: Minion Rush – Nu știu alții cum sunt, dar minionii din filmul „Despicable Me” îmi par teribil de amuzanți și sunt clar cea mai mișto parte din film. Odată cu lansarea noului film din serie, nu se putea să nu apară și un joc de smartphone din care să sară banul gros. De obicei, astfel de aplicații sunt clone ale altora de succes, iar „Minion Rush” nu face excepție. Este o clonă de „Temple Run”, faimosul joculeț în care alergi fără oprire către un singur sfârșit: moartea. Cine moare mai târziu, acela ia mai multe puncte! Sună ca o metaforă mai puțin subtilă pentru viața modernă, dar, practic, este un gen de joc foarte distractiv, care dă dependență pentru că întotdeauna crezi o să alergi mai mulți metri data viitoare. Evident, o dai în bară, așa că mai încerci de 50 de ori – riscul de a petrece o oră pe WC este cu adevărat ridicat. „Minion Rush” reușește să importe cu succes formatul „Temple Run” și să adauge niște mici chestii care-l fac o clonă reușită. Păcat că, fiind gratis, jocul încearcă să te facă de bani la aproape fiecare pas, de zici că e făcut de o echipă de cămătari. Oricum, merită să-l încerci, măcar pentru momentele în care ești constipat.
Feedly – Google a pierdut niște puncte în fața propriilor fani când a decis să închidă Google Reader, aplicația în care putea să citești direct cele mai noi articole de pe site-urile pe care le frecventezi mai des. Din fericire, există Feedly, un progrămel care, pur și simplu, preia conținutul pe care îl țineai în Google Reader și-l pune într-o interfață care arată mai mișto. Pe smartphone-ul din dotare, merge bine și arată destul de elegant. Parcă mi-e dor de simplitatea Google Reader, dar Feedly compensează cu mai multe opțiuni când vine vorba de organizarea informației. Are și o variantă desktop care se accesează prin orice browser, ceea ce înseamnă că trecerea de la Reader la Feedly e la fel de ușoară ca Daniela Crudu. Spre deosebire de Daniela Crudu însă, nu te costă nimic și, cel puțin până acum, nu m-am trezit cu reclame enervante.
VLC Mobile – Cel mai bun și mai popular (cred) videoplayer de pe PC este și pe Android într-o variantă care este încă în stadiul beta. Asta înseamnă că poți să mai dai peste buguri și alte prostii, dar pe telefonul meu, de exemplu, nu am avut probleme până acum. Ca varianta de pe computer, deschide orice fișier video sau audio (da, chiar și pornache dubios), fără să mai fie nevoie să te chinuiești cu tot felul codecuri mai complicate decât sistemul românesc de taxe. Bașca, mai e și moca și îndeajuns de ușor de folosit, chiar și pentru cei care nu au luat bacul profesional, așa că primește o recomandare din partea mea.
Exclusiv online