HomePoliticParlamentApa Sâmbetei are prea mult hidrogen

Apa Sâmbetei are prea mult hidrogen

Adrian Severin s-a ales, la o primă strigare, cu trei ani jumate de pușcărie pentru luare de mită. S-a mai dus deci un politician pe Apa Sâmbetei, azvârlit în gârlă de hainii procurori DNA în cârdășie cu judecătorii. N-a contat că ilustrul Severin a fost șoim al patriei, pionier fruntaș și utecist model, apoi ministru și europarlamentar. L-au făcut jurnaliștii englezi din vorbe de nu s-a văzut, iar Curtea a decis în consecință. Pentru un mărunțiș de 12.000 de euro, Severin ar putea petrece la facultate cât de-o lincență și-un semestru de masterat. Cred că dacă știa așa, le-ar fi cerut englezilor mai mult, măcar nu cădea de fraier. Adică Năstase a devalizat miliarde și a făcut nici doi ani de pușcărie, iar Severin a încasat pe chitanță 12.000 de euroi și s-a ales cu aproape dublu? Asta e dreptate? Păi nu sunt amândoi tot Adrieni?

De fapt, cred că Severin și-a gândit greșit apărarea. Trebuia, pur și simplu, să mizeze pe cartea prostiei. Le zicea judecătorilor, ca Postelnicu: ”Domnilor, am fost un dobitoc. De la apa din Parlamentul european mi se trage. Nu știu ce dracu au pus ăia în ea că avea un gust de hidrogen de-ți strepezea dinții. Și tot bând, tot bând, azi un pahar, mâine o cană, mi s-a urcat la cap și n-am știut ce mai fac. Dar eu, de fapt, sunt un om profund cinstit, să știți. Ei m-au otrăvit, agenturile străine care pândesc pe la Bruxelles și cum te văd mai patriot, așa, cum îți bagă hidrogen în apă. La fel i-au făcut rușii lui Litvinenko, cu ceaiul ăla cu plutoniu. Occidentalii au fost însă mai ecologiști, au zis să nu devin o bombă radioactivă, așa că s-au mulțumit să mă transforme într-un prost, dându-mi apă chioară cu trei, ba chiar patru atomi de hidrogen, nu doi, cum e normal. Și normal că m-am scrântit la cap, că, dacă eram întreg la minte, credeți că luam doar 12.000 de euro, să fac de râs tagma politicienilor români, care iau mită de la un milion de coco în sus, să stric eu piața șpăgilor?”.

Dacă mergea pe apărarea asta, sigur îl declarau procurorii zălud cu acte și îl eliberau pe loc, pentru că nu era în deplinătatea facultăților mintale. Așa, o să facă trei ani și jumătate de ”facultate” și sper să aibă și cursuri de chimie, poate învață și el cu stă treaba cu haș doi oul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare