HomePoliticGuvernIohannis a văzut că nu merge jucător și l-a...

Iohannis a văzut că nu merge jucător și l-a trecut pe Orban secund

Președintele Klaus Iohannis a realizat că nu prea îl prinde să fie jucător, rămânând precum fiul lui Zidane în umbra tatălui, o palidă speranță raportată la golgeterul de pahare Traian Băsescu.

În aceste condiții, actualul șef al statului s-a gândit să treacă la antrenorat.

Astfel, antrenorul Klaus Iohannis i-a selecționat la Palatul Cotroceni pe toți miniștrii Cabinetului Ludovic Orban pentru a le transmite tactica pentru campionatul de urgență, din sezonul COVID-19.

Klaus vrea însă mai mult decât Bundesliga, alegând să fie nu doar antrenor, ca în Germania, ci manager al Guvernului, cu putere totală, ca în Premier League.

După ce l-a pus la câteva ture de teren, în regim de ordonanță militară, pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru numeroasele meciuri de la oră de UEFA Champions League, când și-a dat cu stângul în dreptul, în timp ce îl urmăreau toți suporterii din România, Iohannis a mai pregătit câteva schimbări în echipa de start a Executivului PNL.

Prima măsură a fost să-l disciplineze pe rebelul vârf împins ministru al Sănătății, Tătaru, care nu mai are voie să intre în teren sau să se prezinte la antrenament cu Cercel în ureche.

În plus, nimeni nu mai are voie să intre în cantonamentul de la emisiunile televiziunilor de știri sau la baza de antrenament de la Palatul Victoria cu obiecte Streine.

Premierul Ludovic Orban a fost transformat în extremă ascunsă.

Orban se mai bucură însă și de postul de antrenor secund al principalului Klaus Iohannis și poate repeta la nesfârșit, la ședințele de partid, schemele prezentate de managerul de la Cotroceni.

Toți ceilalți miniștri au fost puși la joc de glezne, până pe 15 mai, când vor aștepta următoarele indicații ale lui Klaus Iohannis, pentru adevăratele meciuri cu miză, alegerile parlamentare și cele locale.

Până după starea de urgență, se vor disputa doar amicale, doar cu faulturi și clinciuri ușoare în meciurile cu Opoziția sau la antrenamentele cu colegii liberali, pentru spectacol, ca să nu adoarmă telespectatorii în izolare.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare