HomePoliticGuvernOrban, din autoizolarea de la Vila Lac de coniac

Orban, din autoizolarea de la Vila Lac de coniac

Ca în vremea studenției, premierul Ludovic Orban a avut o ședință de videochat cu tinere jurnaliste.

Diferența este că de această dată, în loc să le cânte la mandolină sau la chitară, președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, le-a recitat jurnaliștilor o poezie despre noul coronavirus.

Ludovic Orban, autoizolat la Vila Lac I, le-a transmis, cetățenilor, prin intermediul mass-media, să nu intre în panică și să nu golească rafturile magazinelor pentru provizii în caz de epidemie, mai ales în ceea ce privește raionul de băuturi alcoolice, sursa principală de imunizare a premierului.

Coronavirus aruncă totuși în criză numeroase instituții.

Una dintre cele mai afectate este chiar Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), care este pe cale să-și epuizeze întreg stocul de băuturi alcoolice, după ce premierul Ludovic Orban s-a autoizolat la Vila Lac I, clădire administrată de RAAPPS.

Ludovic Orban a mai anunțat că urmează să fie implementat un sistem care să permită susținerea ședințelor Guvernului, fără prezența fizică a miniștrilor.

Ar fi o transformare radicală, deoarece, până la apariția noului coronavirus pe teritoriul României, miniștrii Cabinetului Ludovic Orban erau prezenți doar fizic la ședințele Executivului.

Premierul a mai anunțat că nu s-a pus, până în acest moment, problema închiderii metroului bucureștean.

În mod special, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor și Telecomunicațiilor, dă asigurări că, în mod cert, nu va fi închisă linia de metrou spre cartierul Drumul Taberei, autoritățile neavând ce să blocheze.

Liderii de partide parlamentare Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu sunt mulțumiți că pentru Guvernul Ludovic Orban, demis de ei, s-a găsit, într-un final, o soluție acceptabilă.

Guvernul Ludovic Orban, pe care l-au votat într-o manieră covârșitoare, este altceva pentru PSD, ALDE și Pro România față de Guvernul Ludovic Orban pe care l-au demis.

Practic, singura asemănare dintre cele două guverne sunt doar membrii cabinetului și politica anunțată, în rest totul s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic.

 

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare