HomePoliticPapa cu-ale lui berete puse una peste alta

Papa cu-ale lui berete puse una peste alta

Popa ăsta social-democrat zis Papa de la Roma a început să mă calce pe nervi. După ce că umblă noaptea travestit pe străzi nu ca să mai facă un ban cinstit, ci împărțind boschetarilor pomeni neelectorale, acum s-a apucat de tombole populare. Individul își extrage cadourile primite de-a lungul timpului, iar banii încasați vor merge tot la enoriașii cu nevoi speciale. Nu mai zic că, recent, a luat Creația și Evoluția pe după umeri și le-a pus să se pupe în văzul lumii.

Provenit din congregația iezuiților roșii, cetățeanul vaticanez Francisc a intrat în rolul suprem cu bereta roșie și revoluționară pe cap. În această postură, nu s-a făcut ca Mazăre Papă de județ, ci un fel de haiduc-jude luându-se oleacă de piept cu Sistemul. Pentru cei cu imaginație mai umilă, închipuiți-vă un Preafericit Daniel împărțindu-și acumulările superfericite și blagoslovind beneficiarii cu "Dai un ban, dar faci ceva frumos!" Nu că vă apucă și pe voi toți dracii de atâta impietate și sacrilegiu?

Dac-o ține tare tot așa, nenea Francisc riscă să facă modă prin luarea în serios a doctrinei socialistului Iisus, cel umblător tot timpul cu simplitatea la el și toiagul anticămătăresc în mână. Noroc că ortodocșii noștri români și adevărați nu iau în seamă asemenea erezii și se nevoiesc, cu mult har, să strecoare cămila cu trei cocoașe prin urechile acului. Ajutați de săracii în duh convinși că a lor va fi Împărăția Cerurilor; după ce îi taxează la intrare popii care le-au luat obolul și la ieșirea din pântecele mamelor lor de păcătoși pe viață.

În loc să punem pe net petiții pentru rebotezarea ortodoxă a lui Iohannis, ce-ați zice dacă am încerca noi să fim mai catolici decât Papa? 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare