HomePoliticGuvernScrisoarea extremă: Dictată de Iohannis, scrisă de Grapini și...

Scrisoarea extremă: Dictată de Iohannis, scrisă de Grapini și citită de Vela

Cercetătorii – de această dată nici britanici și nici americani, ci din România – au descoperit scrisoarea extremă, al cărei mesaj nu poate fi descifrat de nimeni.

Scrisoarea este dictată, în ritmul care l-a consacrat, de către președintele Klaus Iohannis.

Textul este scris, evdent după dictarea prezidențială, după rigorile gramaticale ale fostului ministru Maria Grapini, mereu corectată de telefonul mai inteligent.

La final, scrisoarea va fi citită publicului – noaptea, ca hoții, după ce polițiștii aleargă toți cetățenii în case – de către ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la prima vedere, în direct la televiziunea publică și cu traducere pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Acest tip de scrisoare ar putea fi utilizat, spun cercetătorii, pentru a ascunde secretele de stat sau planurile de guvernare ale președintelui Klaus Iohannis de premierul Ludovic Orban.

Marii culegători de bancuri numesc deja acest procedeu “culmea scrisorilor”.

Scrisoarea dictată de Iohannis, scrisă de Grapini și citită de Vela ar urma să fie preluată și de posturile de știri din România, fiecare având ocazia de a interpreta propria variantă a mesajului.

Premierul Ludovic Orban va garanta că mesajul este cel emis de autorități și nu vom asista la răspândirea de fake news pe timp de pandemie coronavirus.

De asemenea, vedeta de televiziune politică, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, le poate ține cursuri realizatorilor tv mai tineri despre cum ar trebui interpretat un mesaj, fără să-l citești.

Mai marii Serviciului Român de Informații (SRI) vor avea misiunea de a proteja scrisoarea, astfel încât corespondența să nu poată fi violată și modificată de altcineva în afară de ei.

Regia autonomă Poșta Română și companiile CFR Marfă, CFR S.A. și TAROM vor trebui să se asigure că transportul scrisorii nu va întârzia mai puțin de o săptămână de la data expedierii.

Mesajul scrisorii va trebui să ajungă la toți cetățenii turmentați înaintea alegerilor parlamentare și a celor locale și se va livra la pachet cu manifeste politice, găleți din plastic și mititei expirați.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare