AcasăPoliticSemi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret 

Semi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret 

Autor: Outis @unaltnimeni

Nehammer a folosit Romania si Bulgaria drept tapi ispasitori pentru esecul guvernarii conservatoare in problema migratiei. Acum, Austria vrea sa arunce motanul in curtea romanilor si bulgarilor fortind transformarea acestor tari în imense tabere de refugiati precum Turcia, Grecia si Italia. 

Migratia in masa nu raspunde nici unei morale ‘umanitare’. Migratia in masa este marea crima umanitara insasi. In privinta oamenilor pusi in miscare, ea creeaza motivatii si asteptari false; ii dezumanizeaza prin instrumentalizare, obiectificare si manipulare; ii dezindividualizeaza prin dezradacinare, masificare și aculturare fortata sau enclavizare. In popoarele receptoare, ea distruge liantul solidaritatii care rezulta din destine impartasite, tesatura sociala bazata pe incredere, loialitate si reciprocitate, cultura rezultata din indelungata convietuire si transmisa istoric prin traditie. 

De o parte si de alta, pierdere de identitate, de sens existential, anomie

Migratia in masa este epitomul inumanitatii.  

Acum, cind tara poate sa devina un imens lagar de tranzit, romanii trebuie sa dovedeasca tarie de caracter. Ei trebuie sa refuze satisfacția facila a turismului narcisistic (‘Schengen’ pentru avioane).  

Progresistii trebuie sa accepte rana narcisista ca nu au ‘o tara ca afara’, ca nu traiesc in utopie ci, in virtutea geografiei si a falimentului occidentului (vezi), intr-o Europa cu doua clase de popoare. Nationalistii trebuie sa accepte ca nu o ideologie malefica conspira din umbra la dislocuiri rasiale: dislocuirea e doar un efect al unei cauze materiale in plina vedere. Ideologia nu inseamna cauzalitateForta considerentelor practice este intodeauna mult mai mare decit motivatiile ideologice

Si unii si altii trebuie sa-si vire in teaca sabiile de turta dulce ale sentimentalismului si sa scoata sabiile adevarate de otel ale ratiunii. Ei trebuie sa fie mai destepti si mai vajnici decit politicienii. Ciolacul jubilant se arata gata sa accepte semi-Schengenul iar AURistul Simion nu pomeneste nimic despre migratia in masa. Si unii si altii trebuie ajutati sa isi gaseasca inteligenta si curajul. 

Prima cauza a acestor imense dislocuiri este mentinerea in viata a aberatiei socialiste a  ‘bunastarii’ prin stat. Migratia in masa nu e pentru ‘cresterea’ PIBului, a colectarii de taxe, a fondurilor sociale. Migratia în masa e pentru ca noii veniti sa plateasca prin munca lor beneficiile sociale ale romanilor. Este statul social sau natiunea. Vezi telegrama

Dezmembrarea statului asistential trebuie inteleasa, acceptata si inceputa. Invata teoria

A doua cauza a migrației de masa vizeaza firmele, corporatiile, sub pretextul ‘fortei de munca’ indisponibile. E fals, ele vor doar forta de munca mai ieftina decit cea a romanilor insisi. Prin competitia artificiala creata prin import populational, ele forteaza salariile in jos, isi elimina cheltuielile sociale si de formare profesionala, ii imping pe romani sa emigreze. Pe de alta parte, un numar nedeterminat de firme au cote interne de ‘diversitate’ sau sint fortate sa le adopte de catre banci creditoare si ‘investitori’ institutionali (scorurile ESG-DIE, vezi explicat aici si aici). 

Toate acestea reprezinta o intelegere pe cit de proasta a capitalismului pe cit se poate. 

Statul roman trebuie sa inchida toate fisurile prin care capitalismul e denaturat si deromanizat. Vize și permise de munca trebuie acordate parcimonios, dupa ce firmele fac efortul cinstit de recrutare si profesionalizare in Romania sau dintre romanii emigrati. Salariul minim trebuie abrogat: acesta ii transforma pe romani în categorie defavorizata in raport cu strainii. 

Ideologi academici sau lobisti propagandisti nu pregeta sa repete publicului falsitatile despre PIB si ‘forta de munca’. Romanii trebuie sa se destept-e la intelegerea corecta. Daca mai vor o tara a lor, romanii trebuie sa isi ia azi soarta in propriile miini. 

Schengenul nu va mai conta pentru mult timp. Statul ‘social’ din occident este in stare de esec sistemic (vezi). Romania, Bulgaria si tarile balcanice nu trebuie sa il urmeze pe calea extinctiei. Ele inca mai au  o sansa de supravietuire iar unul dintre episoadele acestei drame se joaca azi, cu semi-Schengen. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare