HomePoliticVictor Ponta este un bebe

Victor Ponta este un bebe

Victor Ponta a comis-o din nou. Însufleţit de eventuala victorie a stângii în Franţa, a scris pe blog că Nicolas Sarkozy este un politician demagog, populist, lipsit de valori şi scrupule, exhibiționist şi chiar bufon – adică un Băsescu al Franței. Bineînţeles că acum toată lumea îşi pune întrebarea dacă micul conducător al PSD are toţi boii acasă. Viitorul prim-ministru al României, categoria speranţe juniori, pare că nu poate face diferenţa dintre zoaiele politice autohtone şi caviarul relaţiilor internaţionale.

Dar ar putea exista şi o altă explicaţie pentru atitudinea neobişnuită a copreşedintelui USL: este un pervers mic. Literalmente. Există persoane care nu reușesc să se desprindă de etapa copilăriei timpurii, poartă scutece şi solicită partenerului să-i hrănească şi să-i alinte ca pe un bebe. Afecţiunea are un nume frumos: infantilismul paraphilic, iar un studiu făcut de curând constată că adulții-bebe sunt în majoritate bărbaţi, cu o medie de vârstă în jurul a 38 de ani, căsătoriţi sau într-o relaţie stabilă, studii superioare şi cu o profesie care implică responsabilităţi foarte mari.

Acum să-l evaluăm pe Victoraş: este bărbat (sau, cel puţin, are penis), are 39 de ani, este căsătorit, are studii superioare şi este preşedinte de partid şi viitor prim-ministru. Până acum dovezile, deşi circumstanţiale, ne arată că ipoteza noastră ar avea fundament. Dar să examinăm şi alte probe, de exemplu, comportamentul politic.

Declaraţii hazardate şi puerile, manifestări de agresivitate politică urmate de retrageri inexplicabile, capricii neobișnuite şi nazuri faţă de adulții cu care vine în contact (vrea să fie premier, dar refuză când i se oferă funcţia). Dacă până acum comportamentul lui Victor Ponta părea lipsit de sens, în lumina dovezilor prezentate, conduita sa marcată de infantilism are logică şi se desfăşoară coerent. Acum, nouă n-ar trebui să ne pese dacă doamna Daciana are de crescut un copil în plus acasă, dar ar trebui să ne punem problema dacă domnul care se joacă de-a bebele este potrivit să conducă o ţară.

Mă întreb dacă doamna Ponta a încercat să-l înțarce pe Victoraş. Am auzit că ajută.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare