AcasăProiecte specialePagina de Business5 produse care pot schimba atmosfera din locuință

5 produse care pot schimba atmosfera din locuință

Atmosfera din locuință are un impact extraordinar asupra stării de spirit. Fiecare dintre noi își dorește să aibă parte de cele mai frumoase sentimente de liniște și relaxare în propria casă așa că, pe lângă designul și aspectul unui imobil trebuie să ținem cont și ca aerul din interior să fie întotdeauna proaspăt și plăcut mirositor. Dacă vrei să te bucuri în permanență de o atmosferă deosebită în casa ta, iată câteva produse pe care le poți folosi cu succes în fiecare zi:

1.Odorizante

Cea mai simplă și la îndemână variantă de a beneficia constant de un miros care să dureze cât mai mult timp este să folosești odorizante. S-a dovedit științific că memoria olfactivă durează mai mult timp decât cea vizuală. De altfel, prin miros se activează emoții, sentimente, amintiri sau se captează atenția foarte ușor. Așadar, avem la dispoziție odorizante de cameră, auto și WC cu care putem împrospăta aerul dintr-un spațiu interior. Mai mult, poți alege chiar o mireasmă care să fie pe placul tău și nu doar să te ajute pentru schimbarea atmosferei din locuință, ci și pentru a defini mirosul casei tale. În acest fel, oricine va trece pragul căminului tău îl va asocia ulterior, de exemplu, cu mirosul de portocală.

2.Flori

Știm cu toții că plantele curăță și oxigenează aerul dintr-o încăpere deoarece acționează ca niște veritabile filtre naturale de purificare. Prezența florilor în locuința ta nu schimbă atmosfera doar prin reîmprospătarea aerului, ci și prin culorile sau aspectul lor deosebit. Mușcatele, gardeniile și orhideele sunt unele dintre florile în ghiveci care aduc o nouă estetică casei tale. Dacă vrei să te bucuri de un parfumul extraordinar al florilor, poți pune în vază un buchet care să conțină iasomie, trandafiri, crini orientali, lavandă, liliac, bujori, lăcrămioare sau azalee.

3.Uleiuri esențiale

Numeroase texte istorice sau dovezi arheologice și înregistrări medicale sugerează faptul că uleiurile esențiale naturale au luat parte de-a lungul timpului la susținerea sănătății și a stării generale de bine. Încă din Antichitate oamenii au căutat modalități prin care să scape de stres, oboseală sau griji și să se bucure de o atmosferă plăcută apelând la mirosuri. Așadar, aromaterapia a devenit una dintre cele mai populare metode prin care te poți bucura de mai mult confort în locuința ta. Aceasta se bazează pe o gamă largă de uleiuri esențiale, care au diferite efecte asupra stării noastre și au capacitatea de a schimba total atmosfera dintr-un mediu interior. Printre cele mai interesante tipuri de uleiuri esențiale se numără cel de iasomie, cuișoare, lavandă, eucalipt, mentă, trandafir, santal sau ylang-ylang.

4.Lumânări parfumate

Acestea pot fi considerate un tip de odorizante de cameră, dar și adevărate obiecte de decor. Lumânările parfumate au rolul de a schimba atmosfera din casă prin emanarea unei arome îmbietoare, dar și prin aspectul lor inedit. Au un design elegant, sunt practice, ușor de folosit, nu au nevoie de baterii ori surse electrice și pot contribui chiar la crearea unei atmosfere intime, relaxante.

5.Aparate speciale

Dacă simți nevoia să schimbi atmosfera din locuință prin îmbunătățirea calității aerului din casă, atunci vei găsi în comerț diferite tipuri de aparate care te vor ajuta în acest sens. Este vorba despre dezumidificatoare, purificatoare sau filtre de aer care se pot dovedi foarte foarte eficiente pentru asigurarea unui aer sănătos în interior.

Atunci când ne gândim la schimbarea atmosferei din casă putem lua în considerare atât factorul olfactiv cât și vizual. Produsele menționate pot juca cu succes ambele roluri, așa că ia în considerare utilizarea lor pentru a aduce un suflu proaspăt în locuința ta.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare