HomeProiecte specialePagina de BusinessCondusul mașinii nu mai este distractiv și confortabil pe...

Condusul mașinii nu mai este distractiv și confortabil pe drumurile din România!

În România există multe locuri frumoase de vizitat, însă trebuie să fii foarte atent când circuli pe autostrăzile sau drumurile publice, multe dintre ele fiind într-o stare deplorabilă. Deși Guvernul continuă să se laude cu îmbunătățirea drumurilor din țara noastră, se pare că există zone în care nu se vede un rezultat real. Calitatea drumurilor din România este scăzută, iar progresele sunt minime. Suntem alături de Malta, Letonia, Bulgaria și Polonia, în categoria țărilor UE care au cele mai proaste drumuri.

Mașina este cea mai mare distracție pentru șoferi, însă dacă drumurile nu sunt bune, condusul nu mai este deloc distractiv. Cele mai bune drumuri sunt în Germania (partea de sud), Italia (Bologna și provincia Emilia-Romana), Franța (Viaductul Miyou), Portugalia și Spania (drumurile de coastă). În aceste țări șoferii se pot bucura de adrenalină și își pot îmbogăți experiența de conducere. Japonia are cele mai bune drumuri din lume.

În România, drumurile sunt departe de a fi considerate de foarte bună calitate. Șoferii trebuie să fie foarte atenți chiar și pe Autostrada Soarelui, care leagă Bucureștiul de Constanța, pentru că se produc multe accidente în fiecare an.

Autostrada A2 a ridicat numeroase probleme, pentru că suprafața stratului de rulare are fisuri și chiar gropi. Prin urmare, pe anumite zone, Autostrada Soarelui este iar în reparații; se asfaltează tronsonul București-Fundulea, mai întâi sensul de mers către litoral și apoi sensul invers.

Sperăm ca lucrările să se realizeze corect în acest an, nu ca în anul 2017 – când pe podul de la Fetești s-a produs o groapă ce a perforat suprafața acestuia, din cauza faptului că reabilitarea sa nu s-a făcut bine din punct de vedere a hidroizolației, în dorința de a obține economie la materiale.

Limitele de viteză în România trebuie respectate, acestea sunt de: 50 km/h în zonele urbane, de 120 km/h pe autostrăzi și de 90 km/h pe autostrăzi secundare.

Un alt lucru important în România este să încerci să rămâi calm la volan pentru că traficul este infernal. De multe ori, stilul de condus al șoferilor este complet diferit de ceea ce poate fi considerat ca fiind normal. De asta, trebuie răbdare și păstrarea unei distanțe adecvate față de mașini în timpul deplasării.

Utilizarea telefoanelor mobile în timpul conducerii mașinii este interzisă în România, însă dacă analizezi puțin situația din trafic, observi că mulți șoferi au telefonul în mână la volan.

[image image-id=”51209″ height=”400″ width=”400″ image-title=”Drum”]

De ce fac șoferii auto mofturi când vine vorba de anvelope?

Pentru foarte mulți șoferi este importantă alegerea celor mai bune anvelope pentru mașina personală. Conducătorii auto doresc să cumpere cele mai bune branduri de anvelope pentru a fi în siguranță la drum. Problema lor este să găsească și anvelope la preț accesibil, dar în același timp și anvelope realizate din cauciuc de calitate înaltă.

Șoferii pun accent pe durabilitatea și economia pieselor, atunci când aleg anvelopele. Se gândesc și la confortul pe care îl oferă acest echipament atât de important pentru mașină. Duritatea anvelopei afectează anumiți factori în timpul condusului. Tot mai mulți dintre ei preferă anvelopele moi, deoarece fac mai multe opriri și avantajele sunt mai mari în acest caz, decât în situația alegerii unor anvelope mai dure.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare