AcasăProiecte specialePagina de BusinessCovor PVC sau linoleum: Avantaje, dezavantaje, recomandări de produs

Covor PVC sau linoleum: Avantaje, dezavantaje, recomandări de produs

Sistemele de acoperire ale casei joacă un rol foarte important și se aleg în funcție de rolul lor, de tipul încăperii și, așa cum este și normal, de preferințele personale. Piața actuală a materialelor de construcții oferă o varietate de produse de acoperire pentru pardoseli, însă, dincolo de variantele obișnuite, ce includ placările ceramice, există și variante care concurează cu acestea la nivel de caracteristici tehnice. Iată câteva aspecte foarte importante ce privesc alegerea covorului PVC sau a linoleumului, care te pot face să te gândești serios la un sistem de acoperire bazat pe aceste produse.

Ce este covorul PVC

Covorul PVC este un sistem de acoperire eficient, care se pretează foarte bine amenajărilor interioare din ultimii ani. Covoarele PVC moderne includ tratamente antibacteriene, drept pentru care pot fi folosite atât în cazul locuințelor, cât și în cazul spațiilor comerciale și al unităților sanitare. Suprafețele obținute sunt ușor de curățat și au un aspect modern, unitar. Avantajul principal este și acela că se montează fără rosturi, drept pentru care nu vor exista zone în care ar putea apărea pericolul desprinderii în timp a materialelor de pe suprafața de beton.

Dacă ești curios să vezi cum arată aceste covoare PVC și cât de bine se integrează acestea în peisajul modern al construcțiilor actuale, vei vedea că există categorii întregi de produse în magazinele de specialitate. Accesează https://www.emenatwork.ro/covor-pvc-si-linoleum-t83 și vei vedea o multitudine de covoare PVC potrivite în orice context. Acestea sunt total biodegradabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Poți alege modele de covor PVC eterogen, în diferite nuanțe, sau diferite modele de linoleum.

În plus, suprafețele pot fi dezinfectate cu ușurință și curățate cu ajutorul substanțelor speciale, folosirea echipamentelor de curățare- mopul cu aburi sau aspiratoarele profesionale- fiind recomandată. Poți, astfel, să păstrezi aspectul pardoselii tale, indiferent dacă vei curăța în regie proprie, sau bazându-te pe serviciile profesionale ale unei firme. Nu îți face griji cu privire la rezistența materialelor. Suprafețele cauciucate ale covorului PVC sunt foarte durabile.

Înainte de apariția placărilor ceramice, suprafețele acoperite cu covor PVC sau linoleum erau la mare modă. Cumva, însă, aceste produse de acoperire au început să fie din nou folosite, îndeosebi, datorită faptului că oferă suprafețe ușor de curățat și întreținut. Nici prețul nu e o problemă, mai ales, raportat la produse de acoperire similare.

Rezistența la trafic

Covorul PVC este foarte rezistent și la trafic de orice fel. Suprafețele acoperite au o rezistență crescută datorită straturilor de uzură, cu grosime, în general, de 2 mm. Acest lucru sporește abilitatea covorului de a rezista, chiar și în condiții dificile, aspectul său unitar menținându-se pentru cât mai mult timp.

Modele

Covoarele PVC oferă o varietate de finisaje și modele. Fie că îți dorești o culoare unitară sau că preferi aspectul lemnului, striațiile sau culorile foarte vii, toate acestea îți pot fi oferite de către covorul PVC.

Montaj

Montajul acestor sisteme de acoperire este recomandat să fie făcut de către echipe specializate, care cunosc aceste sisteme, dar și modalitățile lor de așezare. În unele situații, montajul poate fi achiziționat ca serviciu adiacent cumpărării materialelor, caz în care poți avea garanția că toți cei care vor monta sistemul de acoperire sunt profesioniști sau cunosc această soluție complexă de acoperire.

Covorul PVC nu este tocmai o noutate, însă, este privit, în prezent, ca o soluție salvatoare atât din punct de vedere financiar, cât și estetic și funcțional. Din ce în ce mai mulți beneficiari aleg covorul PVC, așa că acesta poate fi văzut, din ce în ce mai des, în grădinițe, școli, spații comerciale sau diferite instituții.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare