AcasăProiecte specialePagina de BusinessGhid de înfrumusețare: sfaturi pentru unghii sănătoase

Ghid de înfrumusețare: sfaturi pentru unghii sănătoase

Aspectul și structura unghiilor pot oferi în unele cazuri și informații despre sănătatea generală a unei persoane, deoarece sănătatea unghiilor poate fi afectată de un stil de viață necorespunzător sau de numeroși factori de mediu.

Dacă dorești să ai unghii sănătoase și frumoase află că nu sunt necesare vizite frecvente și costisitoare la salon, ci doar schimbări simple aduse stilului de viață. Pentru ca tu să ai unghii cât mai frumoase la un preț cât mai mic, în continuarea acestui articol o să îți prezentăm câteva sfaturi ușor de integrat în viața de zi cu zi.

7 sfaturi pentru unghii sănătoase

De la schimbări alimentare la suplimente și îngrijire de bază, următoarele sfaturi te vor ajuta să obții unghii de invidiat, fără a fi necesare numeroase programări la salon.

Dietă corespunzătoare

Dieta are un rol important în buna funcționare a organismului și la menținerea sănătoasă a acestuia, inclusiv a unghiilor, a părului și a pielii.

Asigură-te că obții necesarul de proteine, vitamine și minerale pentru unghii sănătoase și puternice prin axarea pe diete bogate în fructe, legume, cereale integrale și surse slabe de proteine.

Suplimente alimentare

Dacă din anumite motive nu poți menține o dietă corespunzătoare, atunci poți opta pentru suplimente recomandate pentru păr sănătos și unghii puternice.

Ce trebuie menționat însă, este faptul că nu există suficiente dovezi științifice care să confirme că suplimentele alimentare pot îmbunătăți unghiile sau parul sau că pot oferi beneficiile menționate.

Chiar și așa, dacă dorești totuși să oferi un potențial ajutor unghiilor tale atunci poți alege la indicația unui specialist unul dintre numeroasele produse disponibile atât online cât și în farmacii.

Folosește produse sigure și corespunzătoare

Multe produse cum ar fi lacurile de unghii pot conține compuși chimici agresivi care pot afecta sănătatea și structura unghiilor, făcându-le în cele din urmă mult mai casante.

Mai mult decât atât, expunerea la acetonă poate deshidrata unghia, cuticulele și pielea, unghiile devenind mai casante, iar cuticulele mai uscate și iritate.

Asigură-te astfel că te axezi pe soluții de curățare a unghiilor care nu conțin acetonă și că restul produselor nu conțin compuși agresivi sau dăunători.

Nu înlătura cuticulele

Pielea care se află între deget și unghie se numește cuticulă și are rolul de a acoperi baza unghiei și de a preveni orice posibilă infectare. Din acest motiv, nu este indicată înlăturarea cuticulelor acasă sau la salon, pentru a nu creste riscul de pătrundere a unor bacterii sub unghie.

Folosește creme hidratante

Pe lângă acetonă și alte produse agresive, unghiile și cuticulele mai pot fi uscate și prin spălarea frecventă pe mâini sau folosirea dezinfectantelor. Ca urmare, atunci când folosești creme pentru hidratarea mâinilor, asigură-te că le aplici și pe unghii și cuticule sau că folosești produse special concepute pentru acest obiectiv.

Prioritizează sănătatea unghiilor și nu lungimea lor

Dacă unghiile tale nu sunt destul de rezistente și de sănătoase atunci nu încerca să le crești imediat, deoarece acestea vor fi greu de menținut și se vor rupe des. Prioritizează în schimb întărirea naturală a acestora, urmând ca pe viitor să te axezi pe creștere lor, dacă structura permite.

Între timp, folosește instrumente corespunzătoare pentru tăierea și pilirea unghiilor pentru a reduce riscul de rupere prin agățare.

Folosește peria de unghii

Multe persoane riscă infectarea unghiilor prin folosirea obiectelor ascuțite și lungi, pe care le introduc apoi sub unghii cu obiectivul de a le curăța. Această formă agresivă de curățare poate duce la leziuni și poate creste riscul de infectare cu diferite bacterii sau fungi.

Pentru unghii sănătoase și curate încearcă să te axezi doar pe perii de unghii și pe mișcări ușoare și neagresive.

Chiar dacă există părerea că unghiile sănătoase sunt obținute doar prin îngrijire costisitoare și vizite frecvente la salon, adevărul este unul cu totul diferit. Prin schimbări mici în rutina zilnică și prin evitarea anumitor produse, unghiile tale pot fi puternice și sănătoase așa cu ți-ai dorit dintotdeauna.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare