AcasăProiecte specialePagina de BusinessIdei practice pentru amenajarea balconului și a terasei

Idei practice pentru amenajarea balconului și a terasei

Cu toții ne dorim să avem o casă precum cea din revistele de specialitate. Din păcate, de cele mai multe ori, bugetul pe care îl avem la dispoziție nu este unul prea generos, așa că încercăm să reducem totul la o aranjare cât mai practică, și cam atât. Cu toate acestea, specialiștii ne dau asigurări că putem avea o casă amenajată frumos, chiar și cu bani puțini. Inclusiv atunci când vine vorba despre balcon sau terasă, unde pe lângă bani, mai ai nevoie și de ceva imaginație, pentru a crea un loc perfect. Dacă vrei să te convingi, citește cu atenție rândurile următoare.

Mica ta oază de relaxare

Atunci când stai la bloc, tânjești după verdeața și libertatea pe care ți-o dă o curte. Cu toate acestea, poți avea și aici mica ta oază de relaxare, care să facă să îți reîncarci bateriile după o zi petrecută în deșertul orașului. Amejajeză-ți balconul cu multe flori, poți planta chiar și plante aromatice pe care să le folosești la pregătirea unor mâncăruri delicioase. Nu te plânge de spațiu: folosește rafturile verticale și vei vedea cum balconul tău prinde viață.

Mută bucătăria în balcon

Dacă nu ai prea mult spațiu la dispoziție, poți câștiga o cameră în plus atunci când muți bucătăria pe balcon. Chiar dacă nu ai un balcon mare, pentru un aragaz și o masă de două persoane tot se găsește loc.

Spațiu de lucru

Date fiind condițiile actuale, când mulți dintre noi lucrăm de acasă, ne-am dori cu siguranță un birou doar pentru noi. Dar ce te faci când nu ai această posibilitate? Îl amenajezi pe balcon, departe de orice tentații care să te facă să întrerupi lucrul, și drept bonus, ai și multă lumină naturală, pentru ca tu să ai parte de toate condițiile.

Loc de joacă

O idee interesantă de a-ți amenaja balconul ar fi să faci aici camera de joacă a celor mici. Evident, va trebui să iei unele măsuri de siguranță, dar te vei convinge destul de rapid că a fost o decizie inspirată.

Spațiu pentru lectură

Ești genul care adoră să citească într-un fotoliu, iar alături pe o măsuță să se afle o ceașcă de ceai și o farfuriuță cu ceva dulce? Atunci nu mai visa cu ochii deschiși și folosește balconul pentru a-l transforma în oaza ta de liniște și relaxare.

Atelier

Adori să pictezi, să faci produse hand-made, să lucrezi la propriile haine? Balconul poate fi transformat astfel încât să devină atelierul tău de lucru. Tot ce mai trebuie să faci este să lași imaginația să-și spună cuvântul și să începi să creezi ceva original.

Terasa, locul unde evadezi după o zi grea

Dacă stai la curte, nu neglija importanța unei terase atunci când îți proiectezi casa visurilor tale. Va deveni rapid locul unde te relaxezi după o zi grea, care părea că nu se mai termină niciodată, va fi locul preferat la un pahar de vorbă cu prietenii, și tot ce mai vrei tu să fie. Din fericire, ai la dispoziție un spațiu mult mai generos decât în cazul unui balcon, așa că poți ”jongla” cu piesele de mobilier după bunul plac. 

Îmbină utilul cu plăcutul

Atunci când vine vorba despre amenajarea unei terase, posibilitățile sunt nenumărate, după cum afirmă chiar specialiștii în design interior. Poți opta pentru un stil anume, sau poți să faci un mix din toate, alegând acele deorațiuni sau piese de mobilier care îți sunt pe plac, dar care se îmbină în mod armonios. Nu uita însă niciodată că, în cazul unei terase, utilul trebuie să se împletească perfect cu plăcutul.

Nu uita de plante!

Chiar dacă stai la curte și ai destul spațiu verde în jur, o terasă are nevoie și de unele plante doar pentru ea. Evident, totul depinde și de dimensiunea terasei, dar cu siguranță găsești ceva potrivit.

Acestea au fost recomandările noastre privind amenajarea balconului și a terasei. Lasă-ți imaginația să zboare și creează un spațiu aparte, care să te facă să revii cu drag acasă de oriunde te-ai afla. Poți apela la sugestiile noastre, la recomandările făcute de specialiști, sau poate ai propriile idei pe care abia aștepți să te pui în practică. Oricum ar fi, suntem siguri că vei face cea mai bună alegere!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare