HomeSocialD'ale cetateanului7 acţiuni de gherilă pe care românii le pregătesc...

7 acţiuni de gherilă pe care românii le pregătesc de 1 Mai împotriva europenilor ce vor să le ia micul de pe grătar!

Și de Paștele ăsta cea mai bună carne de miel a fost tot cea din caserola de mici, gătită pe grătarele din curți, balcoane, pe acoperișurile blocurilor sau prin fundături, în deplină clandestinitate și încălcare a normativelor de urgență, fapt care ne-a adus iar în atenția ocultei europene, aia care tot ne amenință de ani buni că ne ia micul de pe grătar. Pentru c-ar conţine bicarbonat şi asta, cică, îi schimbă gustul, chiar dacă noi nu vedem care e problema. Uneori e chiar mişto să schimbi puţin gustul de maidanez, nu?

Oricum, bun sau rău, e micul nostru şi noi facem mare tărăboi când cineva se pregătește să ni-l ia, mai ales în buza unei mega sărbători populare cum e ziua de 1 Mai.

Dacă, până la urmă, UE chiar ni-l scoate din meniu, ne vom retrage cu micii noştri în păduri, şi-n spate pârjolim tot, ca s-avem jar potrivit, nu de alta. Și, pentru că nu vom renunța așa ușor la brandul nostru de țară, vom organiza, după cum urmează, şi o serie de acţiuni de conştientizare publică, astfel încât nimeni, niciodată, să nu ne ia micul din scobitoare:

– Filialele ICR (Institutul Culinar Român) din întreaga lume au anunţat deja organizarea de simpozioane sub egida „Micul,frate cu românul“, la care se vor servi mititei cu chifle şi muştar. Invitaţii vor putea păstra scobitorile, ca suvenire.

– BOR va sprijini campania de promovare a mititeilor, cu condiţia ca grătarele pe care sunt pregătiţi să aibă dimensiuni agreate de Patriarhie, iar muştarul să fie sfinţit. „Dacă vor să-şi demonstreze credinţa, enoriaşii trebuie să consume numai mici, nu şi şaormă, care este un produs păgân, ce nu are nimic în comun cu ortodoxia“. Pentru a-şi întări hotărârea, BOR a anunţat că introduce în calendar sărbătoarea „Dezlegare la mici“ şi va oferi celor interesaţi o reţetă de mititei de post.

– Radu Mazăre pregăteşte o revenire în viaţa publică, de această dată cu un mare şou din pușcărie, cu micul ca personaj central. El însuşi va fi costumat în mic, dar fără tradiţionalul muştar. „Nu agreez planta asta, muştarul. Am alte preferinţe etnobotanice. Deci, ce-aţi zice de un mic pudrat cu alb? Eu cred că v-ar face fericiţi!“

– Ministerul Agriculturii şi cel al Turismului vor schimba din nou brandul de ţară. În loc de oaie sau frunză – un platou cu mici, pe malul unui râu de munte în care se află PET-uri de bere puse la rece, cu mesajul: „România, mereu îmbietoare“.

– Data de 1 Mai va fi declarată „Ziua internaţională a Micilor de Pretutindeni“. Românii o vor sărbători, în mod tradiţional, încingând grătarele şi ascultând melodiile celebrului mititel bine rumenit – Adi Minune.

– Dacă UE va tăia micul din meniul cotidian al românilor, o bancă importantă din România îşi va schimb sloganul: „Tu cu cine faci grătar?“

– Stomatologii din toată ţara le vor recomanda pacienţilor să se spele pe dinţi cu pastă de mici: „Bicarbonatul din compoziţia lor face dinţii mai albi, mai strălucitori şi întăreşte smalţul“.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare