AcasăSocialEt si cetera socialaBOR propune spitalelor agheasma ca alternativă la dezinfectanții diluați...

BOR propune spitalelor agheasma ca alternativă la dezinfectanții diluați ai Hexi Pharma

În plin scandal Hexi Pharma, BOR dă dovadă de empatie și solidaritate cu enoriașii săi, despre care a auzit că mor cu zile prin spitalele românești din cauza infecțiilor nosocomiale. Astfel, mai marii Bisericii Ortodoxe Române propun agheasma ca alternativă la dezinfectanții diluați distribuiți de Hexi Pharma. Soluția ingenioasă vine și ca o reacție la criticile populației față de Mult Preafericitul Daniel care nu și-a făcut apariția după incidentul Colectiv, pentru că nu a găsit nicio invitație în cutia poștală a Patriarhiei.

Dorim să ne implicăm tot mai mult în problemele țării. De aceea, în ultimii ani am intervenit în politica românească, în campaniile politice, și recent în schimbarea Constituției. În prezent încercăm să facem tot ce stă în puterea noastră și a bunului Dumnezeu pentru a proteja poporul român, mai ales că e și în interesul Bisericii să-și mențină un număr constant de enoriași. Ne-am îngrozit atunci când am auzit ce a făcut păcătosul defunct Condrea cu dezinfectații prin spitale. Ne-a fost și greu să-l înmormântăm, fiindcă nu am știut exact ce norme bisericești să-i aplicăm, deoarece în mass-media au fost lansate o serie de ipoteze, unele potrivit cărora Dan Condrea s-ar fi sinucis, iar altele conform cărora acesta ar fi fost sinucis. Revenind la subiect, preoții BOR au început deja să discute cu managerii spitalelor pentru a începe distribuirea agheasmei ca alternativă la dezinfectanții diluați de Hexi Pharma. Considerăm că agheasma e soluția ideală pentru pacienții care apelează la serviciile medicale, pentru că ea e simbolul curățirii sufletești și implicit a trupului. În plus, apa sfințită nu se strică niciodată, datorită prezenței în compoziția ei a harului dumnezeiesc. Totodată, când vorbim despre agheasmă, putem spune cu mâna pe inimă că nu există niciun fel de dubiu în privința concentrației acesteia, purificarea trupească și sufletească fiind garantate”, se precizează în comunicatul BOR.

De asemenea, Patriarhia a hotărât ca pe lângă sticluțele cu apă sfințită care vor fi folosite atât de pacienți, cât și de medicii care vor opera bolnavii și de femeile de serviciu care vor dezinfecta spitalele, să instaleze pe coridoarele unităților medicale și niște cutii ale milei. Preoțimea consideră că acest lucru va spori șansele de supraviețuire a celor care se dovedesc a fi buni creștini.

“Într-adevăr, vrem să instalăm și niște cutii pentru donații, în primul rând pentru că așa e cutuma creștinească în toate bisericile românești, iar în al doilea rând deoarece suntem convinși că bunul Dumnezeu va face eforturi mult mai mari în a-i apăra pe bolnavii care cred sincer în el și care își arată mărinimia față de Biserică, reprezentanta oficială a Tatălui nostru ceresc. Totuși, trebuie să recunoaștem că și după aceste măsuri pe care le va lua BOR, e posibil să mai existe decese cauzate de infecții nosocomiale, dar suntem siguri că numărul acestora se va reduce simțitor. Oricum, chiar dacă vor fi români care își vor da obștescul sfârșit prin spitale, aceștia vor muri cu sufletele pure, curățate de consumul moderat al agheasmei. Vestea bună e că, în cazul acestora, preoții vor aplica un discount la slujbele de înmormântare”, au adăugat reprezentanții Patriarhiei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare