AcasăSocialD'ale cetateanuluiColectiv continuă. Criminalii sunt din nou pe liste și...

Colectiv continuă. Criminalii sunt din nou pe liste și așteaptă să fie votați

S-a împlinit un an de când ne-au murit prietenii. S-a dus un an de disperare, așteptare, deznădejde, groază. S-a consumat momentul căderii guvernului Ponta și clipa când am crezut că am schimbat esențial România e de mult dusă. La un an de la Colectiv, am avut, din punct de vedere politic, o pauză de șase luni. Dar o pauză nu înseamnă vindecare. E ca și cum șase luni am fi fost pe morfină. Dar gata, din decembrie nu mai avem voie morfină, trebuie să revenim la realitate. Din decembrie ne va durea din nou, căci rănile în carne vie sunt tot acolo, nevindecate.

Din cele 64 de victime de la Colectiv, am avut 2 cunoștințe, oameni cu care mă mai intersectam din când în când, parte a industriei de publicitate din care fac parte. Erau tineri care își făceau mândri părintii: deștepti, educați, frumoși, cool, interesați de artă, implicați în proiecte sociale, voluntari. Erau oameni care contribuiau activ la o Românie mai bună. Erau contribuabili, plătitori de taxe și impozite, astfel încât să fie în siguranță la un concert rock. Erau valoroși ca cetățeni ai României. Erau ființe umane care nu meritau să moară în chinuri.

Am citit tot ce s-a putut citi despre tragedia de la Colectiv. Din toate grozăviile pe care le-am auzit, câteva cuvinte m-au bântuit luni în șir. Ele aparțin unui pompier: "Când am intrat înăuntru (în hala Pionierul), era o linişte desăvârşită. Nici noi nu prea puteam comunica unii cu alţii, pentru că aveam măştile pe figură… Se auzeau doar telefoanele lor sunând încontinuu, răspândite pe jos şi luminând în întuneric. Pe ecrane apăreau "mama" și "tata"." Mama și tata sunau. Din păcate, nu avea cine să răspundă. Copiii lor erau arși sau morți. Din fericire, au fost și supraviețuitori care au putut spune după luni de chin: "alo, da, mamă, sunt bine, trăiesc!".

Mi-a rămas în minte telefonul la care nu are cine să răspundă. Mi-au rămas în minte părinții disperați care sună. Mi-a rămas în minte tonul de ocupat. Ocupat ca ocupații care trec cu vederea acte criminale sau ocupat ca nepăsătorii care lasă penalii să organizeze un Colectiv 2 și 3 și 4 și fără număr. Că deși penalii și securiștii lor au încercat să arunce în derizoriu sintagma "corupția ucide", ea rămâne azi, mai mult ca niciodată, cea mai valabilă propoziție care descrie România sfârșitului de 2016. Dar ce înseamnă corupție? CORÚPȚIE s. 1. v. coruptibilitate. 2.decadență, decădere, depravare, desfrânare, desfrâu, destrăbălare, dezmăț, imoralitate, perdiție, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricăciune, viciu, (rar) deșănțare, (înv.) aselghiciune, aselghie, desfătare, preacurvie, preacurvire, preaiubire, (fig.) descompunere, putreziciune, (rar fig.) putrefacție, (înv. fig.) putrejune. (Starea de ~ a unei societăți.)

Adică exact starea în care ne-a adus guvernarea Ponta în combinație cu mafia Băsescu- Udrea-Ghiță, culminând cu tragedia de la Colectiv. În ultimele șase luni, nenorociții ăștia au strigat pe Facebook și pe la televiziuni ca porcii înainte de tăiere. Au făcut circ, s-au transformat în curve pocăite, au defăimat, au calomniat, și-au pus poalele în cap, au scuipat, au înjurat, au făcut mișto de actualul guvern, s-au dat cu curul de pământ ca târfele părăsite, au făcut tot ce fac penalii când simt aroma pușcăriei. Iar la un an de la Colectiv, partidele lor au pus criminalii care ne-au omorât prietenii pe listele de la parlamentare. Pe lista PSD se află Bănicioiu, fostul ministru al sănătății, care repeta ca o moară stricată că spitalele au tot ce trebuie după tragedia din Colectiv. Într-adevăr, spitalele aveau toate bacteriile necesare ca să ne omoare copiii. Bănicioiu candideaza de pe locul 2 la Camera Deputatilor în judetul Iași, din partea PSD, in condițiile în care investigatiile jurnaliștilor si anchetele facute de procurori au scos la iveală numeroase nereguli și ilegalități petrecute în acea perioadă in sistemul sanitar. Nu au conștiință, nu au bun simț, sunt amorali. Din cauza orgolilui acestui individ au murit câteva zeci de tineri. E totuși suficient de bun pentru PSD.

Tot pe listele PSD, se află Ecaterina Andronescu, individa care, pe lângă vina de a fi produs cel mai mare genocid intelectual din ultimii 26 de ani, este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influenţă în dosarul Microsoft. Victor Ponta, Titus Corlățean, acuzat de abuz în serviciu în dosarul votului din diaspora, în 2014, Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, unul dintre cei mai vocali apărători ai lui Gabriel Oprea, Mihnea Costoiu, unul dintre apropiații Ecaterinei Andronescu și recrutat de Securitate în perioada liceului, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta și prieten bun cu acesta, sunt capete de afiș pe listele PeSeDeului. Printre acuzațiile de care se bucură toate jigodiile astea regăsim conflictul de interese, mită, abuz în serviciu și trafic de influență. Adică fix ingredinetele care au făcut posibilă tragedia de la Colectiv.

Sper că în decembrie, la apelul conștiinței dar mai ales al igienei atât de necesare unei vieți decente în România, veți răspunde cu "alo, da, sunt în drum spre secția de votare".  Hai să facem posibilă curățenia pe care am început-o fix acum un an în stradă. Hai să nu mai avem niciodată știri despre tineri uciși de o țară coruptă. Hai să nu mai avem niciodată mame și tați cărora copiii nu le pot răspunde la telefon. Noi, cei care încă avem norocul să supraviețuim în România, suntem datori să facem dreptate. Suntem datori să punem criminalii și corupții acolo unde le e locul, la pușcărie, nu în Parlament la cârma vieților noastre.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare