HomeSocialD'ale cetateanuluiDăncilă s-a trezit iarăși vorbind: ”Iohannis face discriminare, vrea...

Dăncilă s-a trezit iarăși vorbind: ”Iohannis face discriminare, vrea relații doar cu cultele, nu și cu incultele!”

Recenta declaraţie a președintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia vizita Papei Francisc, de la care se împlinește un an, este evenimentul cel mai important în relația Administrației Prezidențiale cu Cultele în ultimul cincinal, a generat numeroase reacții de iritare.

Pe lângă ultraortodocși, musulmani, evrei, Cavalerii Jedi şi alţi credincioşi, fosta premieră Viorica Dăncilă, de pildă, se pare că s-ar fi făcut foc şi pară auzind aceste cuvinte.

Potrivit unor surse apropiate, ex-prim-ministra României nici nu mai vrea să-i vorbească președintelui şi ar fi declarat în cercurile de partid locale că pune cruce ”protestatară” (n.r – protestantă) relației ei și așa ipotetică cu administrația prezidențială.

„Aşa vorbe chiar nu mă aşteptam să le zică, care sunt o jignire pentru milioane de oameni din ţara asta. Cum adică vizita lui domnul papă e evenimentul cel mai important doar în relația cu cultele? Dar cu incultele ce are, cum își permite un președinte să fie atât discriminant? Vrea să ajungă ca Băsescu, să aibă intelectualii lui? Ce i-a folosit lui Băsescu intelectualii, Cărțărescu, şi Pleşcu, şi încrezutul ăla de Patafievici? Ne place sau nu, pe noi, politicienii, şi incultele ne votează, acele croitorese cu profesională sau bătrânele alea cu două clase mai mult ca mine, care poate nu ştie să citeşte şi să scrie, dar pune ştampila pe noi, acolo, şi ne face europarlamenari, parlamentari  sau preşedinți. Domnul Iohannis ar trebui să-şi măsoare bine cuvintele, dacă vrea să mai prindă vreun mandat, că cu o diasporă nu se face primăvară și nu mai zic de la câți zidari, salahori și femei de servici de pe afară o să își aștepte el votul”, ar fi declarat Viorica Dăncilă.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare