HomeSocialD'ale cetateanuluiDin cerșeală și ciordeală, mi-am făcut palate-n țară

Din cerșeală și ciordeală, mi-am făcut palate-n țară

Păi, ia să vedem noi până unde se aplică corectitudinea politică și interculturalitatea multiplă? Dacă sunt blond cu ochii albaștri și-mi beau ajutorul social în vreo două zile, apoi îmi iau toporul și mă duc la pădure să o “tau”, să-mi fac un ban să-mi revin din mahmureală, polițistul care mă saltă și opinia publică care mă judecă instant în mass media nu se uită că sunt un pârlit de moroșan rupt în fund din vreo zonă defavorizată a Patriei, ci că sunt blond și cu ochi albaștri – adică rasa supremă care a tot obidit lumea și a înrobit-o și discriminat-o.

Dacă-s nițel mai blond închis (să nu cumva să discriminez) atât la șuvița părului, cât și la căpruiul ochiului și, după două zile de sorbit liniștit la ajutorul social și alte două din alocația de la puradei, mă duc să iau din pădure (sau de la altul din bătătură), polițistul nu ar trebui să zică nimic. Nu, că ar fi discriminare.

Cam asta-i logica cu iubirea de aproape și cu dragostea eternă de toleranță și multi-culti: până în ziua în care aflm că niște străinezi borâți ne-au făcut țigani. Pe noi, bă?! Nici nu mai contează dacă zicerea a fost sau nu adevărată – în cazul la care fac referire es vorba despre faptul că tenismena Carolina Garcia ar fi gratulat-o așa pe tenismena noastră Irina Begu, știre care e, după ultimele date, total inventată.

Inventată, neinventată, reacția multiculti a toleranței veșnice a fost pe măsură: o simplă gugălire pe subiect ne dă zeci de mii de răcnete de “incredibil”, “rasism”, “nesimțire”, “rușine, fă, franțuzoaico” șamd. Și, care ar fi fost rușinea, discriminarea, nesimțirea de a fi țigan pentru o națiune atât de ospitalieră precum cea a noastră?

Oricum, asta-mi aduce aminte de alte povești – cele în care nu ne rușinăm de nimic și nici nu reacționăm decât maxim ca niște slugi prea-plecate (deh, cine marcă banul, e jupânul, indiferennt de unde provine banul). Sunt pline județele României de astfel de povești, iar autoritățile nu reacționează la turnulețele ce răsar ca ciupercile după ploaie numai în bătătura celor care se duc cu Merțanul și Jipanul să-și ridice ajutorul social și alocațiile pentru nenumărații copii – asta deși aceste surse de venit nu justifică sub nici o formă opulența afișată ostentativ.

Cam o dată la 2 ani – dacă e să mă iau după cum tot reîncălzesc subiectul și-l adaugă de unde l-au lăsat (primul reportaj l-am citit prin 2011), vin jurnaliștii britanici să ne explice cum numai la Țăndărei (orășel cu vreo 12000 de locuitori) s-au ridicat peste 300 de palate din banii contribuabililor britanici. Că în Marea Britanie au descoperit “ai noștrii” că se pot face ușor bani – că numai acolo curge, ca laptele pe câmpiile din România, alocația pentru copii și ajutorul social. În 2010, Ilie Silan, un pui de dac de-al nostru a fost condamnat la pușcărie în UK după ce-a săltat, prin acte false, cam 114.000 lire sterline ca ajutor social. Silan s-a folosit de un nume fals pentru a avea dreptul de a primi banii pe care, ulterior, i-a cheltuit pe mașini sport, ATV-uri și o casă cu 9 dormitoare în Romania. A stat 3 ani la închisoare, acum stă în cele 9 dormitoare.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare