HomeSocialEt si cetera socialaLitoral 2016: Turiștii care se îngroapă în nisip în...

Litoral 2016: Turiștii care se îngroapă în nisip în absența preotului riscă amenzi de la BOR și ANAF

Se pare că S.C. BOR S.R.L. nu pregetă atunci când vine vorba de sporirea încasărilor instituției. Astfel, cea mai nouă și năstrușnică idee a Bisericii Ortodoxe Române e aplicarea unor amenzi turiștilor aflați în concediu pe litoral, care decid să se îngroape în nisip fără a avea un preot prezent. Inițiativa va fi aplicată în colaborare cu ANAF, iar 50% din câștiguri vor fi redirecționațe către BOR. Amenzile variază între 500 și 2.000 lei, în funcție de gradul de acoperire cu nisip a persoanei în cauză și de gabarit, deoarece kilogramele în plus denotă că aceasta nu respectă posturile și alte cutume creștinești.

De asemenea, turiștii care nu vor cumpăra și utiliza loțiuni de plajă corespunzătoare, amestecate cu apă sfințită, riscă să fie amendați. Sticluțele vor fi ușor recognoscibile, fiindcă vor avea pe ele imagini cu diferiți sfinți cu ochelari de soare, îmbrăcați doar în bermude strident colorate, iar factorul de protecție solară va diferi în funcție de ierarhia acestora. Vor fi pasibili de amendă și cei care vor achiziționa saltele gonflabile, mingi, colaci sau echipamente de scufundări care nu au inscripționată sigla BOR. Reprezentanții oficiali ai divinității pe pământ au anunțat că vor instala în prealabil în fiecare stațiune de pe litoralul autohton standuri unde vor comercializa aceste produse.

“Inițiativa BOR a fost foarte bine primită de către ANAF. Oricum inspectorii noștri erau pe litoralul românesc, ca-n fiecare an, controlând cluburile și restaurantele, în vederea combaterii evaziunii fiscale. În această vară am suplimentat personalul. Astfel, câte un inspector fiscal va ține în permanență legătura cu câte un preot care îl va informa asupra situației turiștilor care încalcă noile reglementări estivale. Deoarece avem alocat un buget fix de la Guvern, o parte din banii încasați în urma amenzilor vor fi folosiți pentru a vopsi pe mașinile ANAF și sigla BOR. Motto-ul de pe autoturisme va fi <<ANAF Antifraudă – BOR Antipăcat>>”, a explicat Sorin Facturel, purtătorul de cuvânt al noului departament, înființat pe perioada sezonului estival, “Cooperativa de Administrare Fiscală și Izbăvirea Divină”.

În contextul în care aproximativ 90% dintre români sunt creștini ortodocși, normal că BOR nu i-a uitat pe cei mici pe care încearcă să-i atragă spre Dumnezeu prin comercializarea diferitor găletușe, lopățele și forme care poartă sfânta cruce, pe care aceștia le vor putea folosi pentru a reproduce în nisip Catedrala Mântuirii Neamului în miniatură.

“Biserica se gândește mereu la sufletele și mințile fragede ale copiilor. Dorim să-i modelăm pe aceștia nu numai la școală, ci să le amintim de Tatăl nostru ceresc și-n vacanțe. Credința nu trebuie să părăsească niciodată inimile înrobiților lui Dumnezeu. E ca un job full time, 24/7. Prin urmare, pentru ca cei mici să aibă în permanență contact cu doctrina creștină, ne-am gândit să ne adaptăm cerințelor acestora. Vom face religia mai atractivă, oferindu-le copiilor posibilitatea de a modela în nisip, la scală redusă, Catedrala Mântuirii Neamului. Părinții le vor putea cumpăra picilor o serie de ustensile specifice inscripționate cu Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru, Iisus Hristos. Ca bonus oferim și o Biblie de buzunar pentru copii cu care ei să se poată hrăni psihic și spiritual.”, a comentat suav popa Hilarie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare