HomeSocialD'ale cetateanuluiLovitură de P.R! B.O.R ar putea sprijini, în anumite...

Lovitură de P.R! B.O.R ar putea sprijini, în anumite condiții, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc!

Mii de maghiari (pentru că secui, conform Recensământului Populaţiei, nu mai există în România) au anunțat proteste de amploare pe rețelele de socializare, fiind deciși, în ciuda interdicțiilor de circulație și a măsurilor de distanțare socială, să se adune în număr cât mai mare în orașele din Mureș, Harghita și Covasna, pentru a protesta împotriva anunțului liderilor politici din România de a se mobiliza pentru respingerea legii autonomiei Ținutului Secuiesc.

Mișcarea pare să-l fi impresionat pe Patriarhul B.O.R, nu știm dacă emoțional sau, mai curând, aritmetic – contabil,  Patriarhia declarând, ca urmare a protestelor anunțate, că analizează, printr-un studiu de fezabilitate şi oportunitate, posibilitatea de a susţine, cu tot arsenalul din dotare al bisericii (incluzând aici şi moaştele pe la care se perindă credincioşii de ani de zile în România), proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, însă cu o condiţie importantă: maghiarii şi secuii din cele trei judeţe buclucaşe – Mureş, Harghita şi Covasna – vor trebui să renunţe la credinţele lor păgâne în catolicism sau protestantism şi să treacă, cu arme şi bagaje, la ortodoxie.

Lovitura de PR încercată de PF nu este însă o surpriză majoră, având în vedere apetenţa clericilor, împregnată prin circulare de la Patriarhie, de a sfinţi şi binecuvânta orice şi oriunde pentru suma potrivită.

Totuşi, în ceea ce priveşte atragerea secuilor şi maghiarilor, decizia, ne-au spus surse bine informate cu har de la Dumnezeu, vine pe fondul lipsei de încredere din ce în ce mai mari a românilor în BOR. “Dacă acest trend continuă, în curând o să rămânem total fără o piaţă de desfacere pentru mântuire”, ar fi mărturisit preotul Dolarie, CFO al Bisericii Ortodoxe Române Inc. “Secuii sunt altfel, sunt nişte oameni mult mai determinaţi. Vă daţi seama cât ar fi în stare să stea la coadă la moaşte? Şi o să le facă bine şi la mântuire” a continuat acelaşi Dolarie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare