AcasăSocialEt si cetera socialaLua-v-ar DNA-ul de popi! IPS Teodosie şi cele 10...

Lua-v-ar DNA-ul de popi! IPS Teodosie şi cele 10 porunci

Există popi și există părinți. Există nenorociți în rochii bisericești de duminică, drapate cu aur, și există duhovnici. Există mizerabili care se folosesc de numele lui Dumnezeu și există oameni cu har de la Dumnezeu. Există hoți ce jecmănesc și ultimul ban de la săracii disperați și există vindecători de suflete.

Ne oprim la prima categorie, cea a hoților care duc în derizoriu credința și care, din păcate, sunt interfața cu religia aruncând asupra Bisericii Ortodoxe Române o pată de noroi: Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Cine dracu' i-o fi zis lu' ăsta Înalt Prea Sfințit?!? Voi vă dați seama în ce lume aberantă trăim dacă un popă care fură, cere șpagă, a colaborat cu Securitatea și înșeală e numit Înalt Prea Sfințit? Dar un medic care salvează vieți cum trebuie numit? Dar un om care merge la muncă de la 7 dimineaţa la 10 seara cum trebuie numit? Dar mamaia aia care vinde zarzavat în piață și moare de frig ca să le dea ceva nepoților la facultate cum trebuie numită? Dacă un hoţ e prea sfințit, atunci noi, oamenii buni, care nu furăm, nu dăm în cap, nu am obținut ilegal 300 de mii de euro din bani europeni, nu am luat mită de la angajații noștri ca să le plătim salariile, atunci noi cum ar trebui să ne numim? Dumnezeu?

M-am săturat de popii ăstia care se folosesc de vulnerabilitățile, fricile, spaimele sau lipsa de educație a oamenilor ca să facă avere. Căci dacă le observi mașinile, aroganța, sictirul, lipsa de empatie, vulgaritatea exprimării atunci când își afișează tariful ca niște centuriste, atunci mi se face frică pentru acei părinți și bunici care nu reușesc să separe “meseria de popă” de credință și se întorc acasă și mai îngândurați, și mai înspăimântați.  Ce îți poate predica o jigodie cu iz penal? Să nu furi? Să nu minți? Să nu preacurvești?

Ăștia, preafericiții, preaînalții, preaDracuSă-iIa!, sunt la polul opus de ceea ce înseamnă un duhovnic. Calitățile duhovnicului, după modelul sfinților Apostoli dar mai ales după modelul lui Iisus Hristos au rămas aceleași dintotdeauna, de nelipsit unui părinte: "preotul trebuie să fie curat în gânduri, pilduitor în purtare, prudent în tăcere, folositor la vorbă, cel mai apropiat de fiecare prin iubirea și compătimirea lui, mai presus decât alții în rugăciune, prieten smerit cu făcătorii de bine, gata oricând să stea tare prin virtutea dreptății împotriva viciilor celor vinovați, fără să-i scadă grija vieții interioare din cauza nenumăratelor ocupații de dinafară, fără să se lase a se îngriji de nevoile zilnice cu scuza că se ocupa cu cele launtrice"- Sfântul Grigorie cel Mare, "Calea regulei pastorale".

Un părinte este smerit. Ce înseamnă smerenie? SMERÉNIE s. f. Atitudine umilă, supusă, respectuoasă; comportare modestă, plină de bună-cuviință. (Bis.) Evlavie, cucernicie, pioșenie.

Bună-cuviință? Bun-simț? Penalii ăștia cu coroane pe cap care cu dreapta se închină și cu stânga ne bagă mâna în buzunare, care cer să le fie pupate mâinile contra unei sume de bani, sunt exact la polul opus. Ca nişte prostituate de lux, ar face orice pentru ultimul tip de Mercedes și încă un gram de aur pe degete. Ba sunt chiar mai rău decât prostituatele, având în vedere că acestea nu se lasă sărutate nici măcar pentru bani. Pe acest interlop numit Înalt Prea Sfinţia sa Teodosie, nu îl poate opri nimic, aparent. Acest penal nu are frică de nimic. Face bani în neștire din schimburi de de pământuri și păduri cu Biserica, elimină din Biserică pe oricine i se împotrivește și instituie o adevarată dictatură în lumea ortodoxă din Dobrogea. Nici măcar procurorii nu au reusit să-i miște vreun fir din barbă, din moment ce câteva dosare stagnează de ani buni prin sertare.

Important e că Înalt Prea Sfinţia sa Teodosie este netulburat și le predică enoriaşilor, la slujbele de duminică, despre smerenie, renunţarea la posesiunile lumeşti şi despre cele 10 porunci. Care enoriași, neajutorați și sărmani cu capul, întărâtați să urască și să își răzbune idolul acuzat "pe nedrept", încep să bată jurnaliștii aflați în fața bisericii ca să îl filmeze pe starul rock al Dobrogei, Teodosică. Ce să inveti altceva de la o jigodie: după ce te închini, scuipă-ți aproapele, dă-i un șut în cur și înfige-i un țăruș în cap, ‘tu-l în gură de om! Și mai vine apoi și guristul bisericii ca să scuze babele și moșii violenți, indivizi periculoși cu instinct de haită, care ar trebui să fie instituționalizați la Sapoca, în loc să umble liberi prin biserici: "atitudinea enoriaşilor vine ca semn de apărare şi susţinere totodată pentru IPS Teodosie!"- părintele Eugen Tănăsescu

Dosar penal, dosar de Securitate, IPS Teodosie e blindat cu dosare. Este urmărit penal pentru acuzaţia de luare de mită şi complicitate la fals intelectual, iar în august 2006, Teodosie a recunoscut că a semnat un angajament cu Securitatea, dar susţine că a făcut-o „din motive patriotice" şi că a consimţit să colaboreze doar pentru „motive majore ale statului".

Personajul ăsta le predică oamenilor în biserici despre bunătate și credință, îi învață ce e familia, Dumnezeu și viața. Nu e de mirare că ajung schizofrenicele să urle disperate la coadă la pupat moaște. Înalt Prea Hoţii ăştia pot aduce orice creștin în pragul exorcizării. Să ne ferească Dumnezeu de unii popi, că de nenorociți ne ferim singuri!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare