HomeSocialOtrăviţi fântânile, daţi foc grânelor şi măriţi salariile!

Otrăviţi fântânile, daţi foc grânelor şi măriţi salariile!

Că strămoşii noştri, de la Dromihete încoace, au folosit tactica pământului pârjolit spre a pune beţe-n roate cuceritorilor cu siguranţă ştiţi. Dar nu v-aţi  fi aşteptat vreodată ca şi cuceritorii înşişi să se transforme în prăduitori, pentru a nu le lăsa nicio şansă de revigorare celor ce vin după ei. Şi totuşi cam aşa vor sta lucrurile dacă astăzi Camera Refulaţilor o să adopte propunerea pesedistului Adrian Solomon, de mărire a tuturor salariilor bugetarilor cu 10%.

Solomon ăsta e, în caz că nu vă mai amintiţi, exact opusul înţeleptului rege antic. Adicătelea e prost sadea şi nici măcar nu se străduieşte să ascundă asta, tăcând, ci vorbeşte din toate poziţiile, să ne spulbere orice dubiu c-ar fi bătut în cap. E omul care îl ameninţa pe MRU că o să aibă soarta lui Aldo Moro, premierul italian ucis de comuniştii din Brigăzile Roşii, e individul ajuns în Parlamentul României, anul 2015 care se laudă că e comunist, în cuvânt, o nulitate sătulă pe care alte nulităţi, flămânde, au făcut-o parlamentar.

Bineînţeles că, la auzul propunerii, o mulţime de bugetari au sărit în sus de bucurie, strigând că li se face, în sfârşit, dreptate. Adică de ce să li se mărească doar medicilor şi profesorilor leafa, ei să nu primească nimic? Problema e că medicii şi profesorii chiar au meritat mărirea, fiindcă aveau şi au încă salarii de mizerie, în vreme ce din restul bugetarilor, nu cred că există jumătate care într-adevăr să-şi merite şi banii pe care deja îi primesc. Căci degeaba se bucură pulimea c-o să primească nişte maravei în plus la chenzină, degeaba mulţumeşte încă o dată PSD, pentru “grija neţărmurită pentru capitalul cel mai preţios, omul”, ca să citez un alt comunist celebru. Legea asta, dragi bugetari săraci, nu pentru voi a fost făcută, ci pentru şarlele de prin administraţie şi ministere care taie frunză la câini nu pe 1.000 de lei, ci pe 4, 5 sau 6.000 de lei. Voi primiţi încă 100 de lei, cum dădea nea Nicu, în vreme ce frecătorii ăştia de ţipar o să umfle încă 600 de lei. Asta e dreptate socială, şoşonarilor?

Nu mai zic că, dac-ar fi plâns pe bune de mila poporului muncitor, labele triste şi comuniste din PSD ar fi trebuit să ia măsuri şi pentru angajaţii la patron. Lor de ce nu le măreşte nimeni, niciodată, leafa prin ordonanţă de urgenţă, că muncesc de le sar capacele?

Dar acest ultim cadou otrăvit de la soţul Dacianei pentru Dacian e cu bătaie lungă. Practic, e asigurarea pe care PSD şi-o face că va reveni la putere. Ce va urma nu e greu de anticipat: împovărat cu un asemenea gol la buget, guvernul de tehnocraţi ai lui Cioloş va fi nevoit să ia măsuri impopulare, să recupereze banii de undeva: să mărească taxele, să pună altele noi, să taie iar din salarii ca hulitul Boc. Pentru că ăsta e circuitul salariului în natură, la Românica: vin nişte iresponsabili şi aruncă bugetul în aer cu pomeni, pe urmă cei ce vin după ei sunt nevoiţi să strângă cureaua. Iresponsabilii sunt regretaţi, în vreme ce “ăia răii”, care taie salariile şi pensiile, sunt înjuraţi ca la uşa cortului. Normal, mulţimile de pomanagi vor vota tot cu ăia care le-au dat, ăia care le-au dat iarăşi se vor lăfăi ca găina în boabe multe, din ce-au agonisit ăia care au luat, pentru ca la final de mandat să arunce ţara în aer, pe principiul "după noi, Potopul", şi tot aşa, până la sfârşitul lumii.

Sau până când vom avea curajul să ne proţăpim la poarta Casei Poporului şi să nu plecăm de acolo până când nu le vom arunca pe cele 588 de rebuturi şi deşeuri autoproclamate "comunişti de omenie" sau "de meserie auto", la lada de gunoi a istoriei, aşa cum am făcut cu Ponta, Oprea şi Piedone.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare