AcasăSocialEt si cetera socialaPrezumția de șmecherie

Prezumția de șmecherie

Dacă până acum câțiva ani, corupții, ăia puțini câți se prindeau în năvoadele justiției, erau automat săltați cu duba și băgați la beci, de ceva vreme ne-am americanizat și noi, dom'le. Unii mafioți nu mai sunt trimiși la bulău, la veceu turcesc, cu pârnăiași stătuți și zeamă de arpacaș chioară, ci în arest la domiciliu, cu jacuzzi, maseuze sexy și caviar&șampanie franțuzească pe marginea căzii de marmură. De ce sunt judecătorii pentru unii mumă și pentru alții ciumă? Poate pentru că unii sunt milostivi, poate că alții, mai precis altele, se babardesc cu inculpații, cum făcea judecătoarea lui Cristi Borcea, poate pentru că nu se tem că mafioții, odată trimiși acasă, nu pot influența, amenința sau băga direct în ciment o mie și unu de martori…

Bunăoară de ce masculul alfa, beta și gama (judecând după spusele nefutu… pardon, nefericitei ăleia de Patricia Kaas) al grupării, Remus Truică, e în arest la domiciliu, iar prințul Pol, os domnesc, ieșit la a treia mână din prohabul Maiestății Sale Carol cel Lung, e la Rahova, în celulă? Păi cine e mai vinovat – prințișorul, care doar a cerut și a primit, sau țucălarul lui Năstase, care, deși era funcționar al statului român, a dat terenurile alea de parcă i le lăsase mă-sa moștenire? De ce Truică să aibă acum bideu, iar prințul Pol să stea cu ochii în paișpe când se cacă, să nu-i treacă șobolanul printre picioare? Nu știu ce i-a determinat pe judecători să facă discriminarea asta. Înțeleg că e o prezumție de nevinovăție și mai știu că, dacă-i pun procurorii veioza în ochi vreunui mafiot și-ăla dă în gât alți mafioți, el pleacă acasă dar nici chiar așa. Asta deja e prezumție de șmecherie. Șmecherii fac arest la domiciliu doar pentru că sunt șmecheri, iar fraierii ca prins Pol, care fie n-au pe cine să dea în gât, fie n-au înțeles întrebările procurorilor, fiindcă nu știu încă limba română, fac arest la penitenciar.

Și mai înțelegeam chestia asta cu arestul la domiciliu dacă Remus Truică ar fi stat undeva la țară, într-o chițumie cu veceu în curte, sau undeva în Berceni, la o garsonieră confort III, unde noapte de noapte dau gândacii de bucătărie bairam în toată casa. Dar nu, Truică nu stă acolo, ci stă în mândrețea de palat din imagine, un domeniu princiar, dotat cu piscină, teren de tenis, zeci de camere și cămăruțe, utilități, acareturi. Aici ai trăi boierește și la cinci ani după sfârșitul lumii, nu ți-ar mai trebui nimic. Pentru un asemenea arest la domiciliu, pe puțin 17 milioane de români ar fi în stare să-i dea în cap vecinei de la 4 sau să-i fure Dacia 1100 în stare f.f. bună de funcționare vecinului de la 2. Din păcate, pentru românii de rând, chestia cu arestul la domiciliul nu prea funcționează. E o invenție făcută special pentru mafioții prinși, de către alți mafioți, din Parlament, încă neprinși.

Totuși, aș fi de acord cu arestul la domiciliu, cu o singură condiție: ca judecătorii să fie înțelepți precum Solomon și să-i trimită pe corupți în arest la domiciliu, dar nu la vilele și conacele lor, ci la căsuțele de țară, la garsonierele sau apartamentele confort II ale românilor din banii cărora au furat. Că alea 136 milioane de euro nu le-a adus Truică sau prințul Pol de acasă, sunt banii noștri, ai fraierilor care de 25 de ani cotizăm neîncetat la buget, ca să ne vedem taxele transformate de alde Remusică, Măzărică și alte jigodii în palate, iahturi și orgii pe Coasta de Azur. Zău de nu l-aș primi pe Truică ăsta la mine în apartament, să vadă și el cum e să încălzești apa pentru că vecinii nu și-au plătit datoriile la RADET și cum e să asculți manele la 3 dimineața pentru că vecinului cocalar (oricare din ei, toți sunt cocalari) i-a fătat nevasta al optulea puradel. Și uite, pentru că sunt bun samaritean, îl primesc cu tot cu Patricia Kaas. Oi găsi eu un pat în care s-o bag și pe franțuzoaică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare