HomeSocialSolomon, chirurgul biblic

Solomon, chirurgul biblic

Dumnezeu: Sorine, scoală-te dracu' odată, că nu-i vreme de dormit, creștinule! Am venit personal să-ți dau vestea cea bună. Ți-a pus Dumnezeu, adică Eu, mâna-n cap!

Sorin Oprescu: Ce, cum?! Fire-aș io al dreacului! Am vedenii de dimineață! Oi fi inhalat vreun anestezic?

Dumnezeu: N-ai nicio vedenie. Voi, pesediștii, aveți numai viziuni! Sunt chiar Eu, Dumnezeu! Nu te bucuri că mă vezi?

Sorin Oprescu: Păi și de ce mi te arăți tocmai mie? Nu știi că sunt ateu și crucile le fac ca Domnul Nostru Ion Iliescu, electoral?

Dumnezeu: Băi, lasă-mă cu crucile tale, n-am venit la tine în numele lu' fiu-meu! Vreau să-ți dau chiar Eu vestea cea minunată: o să fii Primar peste București!

Sorin Oprescu: Mulțumescu-ți Ție, Doamne! Chiar mă săturasem de plicuri, vreau și io să trec la geamantane! Da' ce interes ai matale la afacerea asta?

Dumnezeu: Eu am interes în toate, nesăbuitule! Hai să-ți spun, dacă tot ești Alesul Meu. Nu știi că Bucureștiul va fi al doilea Ierusalim, după profețiile indiene?

Sorin Oprescu: Că-i plin de indieni știam, da' de asta cu Ierusalimul habar n-aveam! Ca ce chestie?!

Dumnezeu: Crede și nu cerceta, dă-te-n Creația mea! Mă investighezi tu pe Mine??

Sorin Oprescu: Scuze, dom'le, adică Doamne…noi, ateii, suntem mai cercetători de felul nostru. Educația materialistă de pe vremuri, asta e! Poruncește care ți-e voia Ta cu mine!

Dumnezeu: Voia mea e să fii un Primar adevărat pentru viitorul Ierusalim! Un Solomon în toată puterea Cuvântului Meu!

Sorin Oprescu: Care Solomon, ăla de la Craiova? Pușchea pe limbă, o să aibă probleme mari cu procurorii lui Băsescu! A făcut prostia să se certe cu Dumnezeul lor hăhăitor!

Dumnezeu: Sorine, da' rău v-au mai bătut în cap materialiștii voștri! Solomon, înțeleptul biblic, habarnistule!

Sorin Oprescu: Nu-i cel care voia să împartă totul în două, până și copiii? Halal înțelept, în plm! Păi să fiu Primar General pe București și să împart pe din două cu alții?!

Dumnezeu: Ai un tupeu tipic de pesedist bronzat, mă scuzi de pleonasm! Eu sunt cu ideile aici, pentru că Eu sunt Idee în stare pură! Deci zi ce-ai hotărât, mai am și alte treburi pe ziua de azi. Te învoiești sau nu?

Sorin Oprescu: Doamne, fii dom'le și matale mai rezonabil, prea te-ai învățat să dai cu Destinul în oameni! Nu știi că la noi totul se negociază? Doar suntem Creația Ta!

Dumnezeu: Bun, sunt dispus să las de la Mine. Știu că PSD-ul dă cu barda și-n Dumnezeu, infracționalilor organizați! Ce propui?

Sorin Oprescu: Cunosc io un Solomon cum zici matale, Wigler îi mai zice. Băiat bun, cu CV de Ierusalim la bază. Ăsta tot ce ia împarte pe din două cu Șeful. Iar dacă mă pui pe mine Șeful, s-a făcut voia Ta Cerească: ai Solomon la conducerea Noului Ierusalim, cum tot îi zici aglomerației ăsteia. Adică un Solomon tot pe din două, jumate io și jumate el. Gata, du-te în treaba Ta, că și io am o grămadă de treabă de-acuma, n-am timp de stat la pilde biblice!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare