Toți bărbații sunt porci, iar toți porcii sunt gâște
Globalizarea a transformat tot pământul într-un talmeș-balmeș, făcând ca în Anglia să nu mai găsești englezi, să găsești pakistanezi, în Franța să nu mai găsești francezi, să găsești marocani, iar în pateul de porc să nu mai găsești ficat de porc, ci ficat de gâscă. Ce-o căuta foagrasu în cutia din imagine, habar nu avem și cred că nu știu nici ăia care l-au ambalat. În orice caz, probabil că e singurul lucru sănătos din cutie, deși probabil din cele 120 grame netto, doar vreo 5 grame sunt de gâscă, restul fiind E-uri, stabilizatori, potențatori, conservanți, coloranți și alte cianuri care te conservă ca pe sfintele moaște. Sau poți să știi, i-o fi fost porcului rău și cineva o fi făcut chetă pentru el, de i s-a transplantat un ficat de gâscă? Vi se pare scenariul imposibil? Păi Arșinel n-a făcut la fel, cu rinichii?
[image image-id=”47192″ height=”400″ width=”400″ image-title=”pate”]
Mâncare la gura a doua
Tot din ciclul „Sărăcie, ce-ai cu mine? Și cu tac-to m-aveam bine” face parte și imaginea alăturată. La drept vorbind, la câte magazine de haine second-hand există în România, de ce n-ar exista și magazine de alimente second-hand? La primele putem găsi șosete proaspete, abia date jos de neamț din picioare, dar oare ce-om găsi la cele din urmă? S-or da sandvișuri mușcate, pungi cu mehlem din ăla de sosuri rămase de la șaormă sau prăjituri de pe care s-a lins doar frișa, în rest sunt noi-nouțe? În orice caz, stați liniștiți: mâncare expirată nu dau, fiindcă expirată nu înseamnă la mâna a doua. Mâncare expirată, dacă vreți, găsiți doar la supermarketuri.
[image image-id=”47202″ height=”400″ width=”400″ image-title=”sh”]
Nimic nu se pierde, totul se reciclează
La vremuri căcăcioase, hârtie pe măsură, cum ar zice un filosof antic, dacă ar trăi în zilele noastre în România. Pentru cei care au pensii mici, salarii infime și, în general, o viață de rahat, s-a inventat minunata hârtie igienică reciclată, pe care o puteți admira și în imaginea alăturată. E drept că nu e Zewa și nici Volare, dar nici nu te scarpini prin buzunare după suta de lei ca să-ți iei un bax întreg. Pentru că 8 bucăți costă fix 2,69 lei, adică mai ieftin și decât coceanul sau frunza de viță folosite, în mod tradițional, în anumite zone folclorice a țării. Nu știm dacă a fost reciclată din hârtie igienică deja folosită – pentru că, stricto senso, asta înseamnă reciclarea – pentru că autorul fotografiei nu a filmat decât eticheta, dar având în vedere că hârtia reciclată are doar un strat, ar fi indicat să trageți neapărat un bilet la loto după ce o folosiți.
[image image-id=”47208″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hartie”]
Supereroul e supererou și-n pxxa goală!
Deși, dac-ar fi după ei, producătorii de chinezării n-ar face decât ghiozdane cu Brusli, Cicky Cean și Gingis Han, fiindcă piața o cere, băieții cu ochi migdalați de la Soare-Răsare fabrică ghiozdane cu supereroi occidentali. Doar că, de cele mai multe ori, deoarece chinezii nu prea sunt scoși la film (unde să încapă toți într-o sală?) supereroii devin supererori. De pildă, pe ghiozdanul din imagine scrie Batman, dar e poza cu Superman. Presupun că pe ăla care scrie Superman e poza cu Batman, dar am îndoieli ce scrie pe ăla care are poză cu Captain America: Omul Păianjen, Hulk sau Femeia Fantastică?
[image image-id=”47207″ height=”400″ width=”400″ image-title=”superman”]