AcasăBula DemnitaruluiCătălin Predoiu: Maestrul manipulărilor de Minister

Cătălin Predoiu: Maestrul manipulărilor de Minister

Reîntoarcerea SRI-ului în Justiție

România a intrat într-o nouă eră a justiției și securității naționale, sub magica baghetă a inegalabilului Cătălin Predoiu. Odată așezat confortabil pe scaunul de la Ministerul Justiției, Predoiu s-a transformat rapid în “El Magistratus Maximus”, reintroducând Serviciul Român de Informații (SRI) în anchete penale. Da, ați auzit bine! SRI-ul, acel serviciu secret pe care toată lumea îl știe și îl iubește, a revenit în forță în procesele penale, inclusiv în cele de corupție. Predoiu, plin de curaj (absent, desigur, de la discuțiile din comisie), a susținut aceste măsuri “în linia Constituției”, de parcă ar fi fost personal ghidat de spiritele strămoșilor constituționali​.

Înainte de a-și face bagajele pentru Ministerul Afacerilor Interne, Predoiu a reușit să reînvie SRI-ul din adâncurile uitării. Cu un vot rapid în Camera Deputaților, interceptările realizate de serviciile secrete au fost readuse ca probe în procesele penale, inclusiv cele de corupție. Toul, necesar pentru bunul mers al Securității, pardon al ”justiției”.

Filaj internațional cu Prințul Paul

Dar nu s-a oprit aici! Pentru că orice poveste bună are nevoie de un nou capitol, Predoiu a lăsat Justiția pe mâini “sigure” și s-a mutat la Ministerul Afacerilor Interne. Aici, cu sprijinul loialului său acolit Bogdan Despescu, s-a pus pe filat în țări străine, reușind să orchestreze prinderea fabuloasă în Malta (după ce Franța refuzase extrădarea) a Prințului Paul de România. Sub masca „cooperării internaționale”, Predoiu și Despescu au orchestrat filajul și extrădarea (aflată în curs) de-a dreptul spectaculoasă a Prințului Paul de România. Care desigur este un alt ”trofeu” al unei justiții eficiente și necruțătoare pentru Securitatea din România.

Mulțumiri speciale și exprimate într-o manieră pleonastică către toți cei care și-au adus aportul nu au întârziat să apară de la doamna Gorghiu, înlocuitoarea sa de la MJ.

Măsuri rutiere pentru bețivanii cu permis

Ca un adevărat erou al dreptății, Predoiu nu s-a mulțumit doar cu prințul exilat. S-a întors în forță pe tărâmul legii rutiere, aducând inovații revoluționare în privința reținerii permiselor de conducere pentru bețivani și drogați. A introdus o ordonanță de urgență care obligă laboratoarele de medicină legală să elibereze rezultatele testelor antidrog în 72 de ore. Dacă nu reușesc, șoferii își primesc permisele înapoi, iar dacă rezultatele vin pozitive după cele 72 de ore, vor avea parte de un dosar penal. Țaca paca, ori e albă ori e neagră!

Într-un efort de a păstra o imagine de lider decis și eficient, Predoiu a explicat că toate aceste măsuri sunt parte a unei strategii bine gândite și că relațiile dintre membrii guvernului sunt „corecte și principiale”. Da, pentru că nimic nu spune „stabilitate” mai bine decât o ordonanță de urgență contestată de toată lumea.

Adevăratul maestru al manipulărilor

Cătălin Predoiu rămâne un exemplu strălucitor de politician român care știe cum să navigheze apele tulburi ale puterii. De la reintroducerea SRI-ului în anchetele penale la filajul internațional și măsurile rutiere controversate, Predoiu continuă să fie un maestru al manipulării, schimbându-și rolurile cu o viteză uluitoare și lăsând în urma sa o serie de întrebări despre ”legalitatea” prieteniilor polițienești de peste peste mări și țări, desigur în ”detrimentul infractorilor”.

Astfel, în timp ce noi, muritorii de rând, ne luptăm cu micile noastre probleme zilnice, Cătălin Predoiu continuă să jongleze cu legile și regulamentele, demonstrând încă o dată că în politica românească, totul este posibil și nimic nu este prea absurd sau prea ilegal.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Redacția
Redacția
"Academia Catavencu”. Umor Serios. Nu avem tabuuri, nici prejudecati. Criticam si carcotim

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare