AcasăActualitate1 an de la moartea lui Bogdan Gigină, 27...

1 an de la moartea lui Bogdan Gigină, 27 de ani de la moartea a 1166 de tineri revoluționari

Sunt pline ziarele de știri cu "infractori" și arestările lor spectaculoase, în acest fel periindu-se la greu conceptul de "stat de drept", de ai putea crede că "statul de drept" încearcă cumva să se scuze prin atâta justiție de calitate. Totul merge ca uns în țărișoara noastră, unde sunt aruncați după gratii toți nenorociții care fură, tâlhăresc, omoară sau violează. Drept dovadă, iată numai căteva titluri de ziare, care ne-au făcut să răsuflam ușurați: suntem în siguranță, Doamne ajută!

Primul articol care demonstrează negru pe alb că România e țara dreptății ne povestește cum a fost anchetată o bătrână de 72 de ani, acuzată că i-a dat şpagă ouă şi găini unui judecător. Trecem la următorul headline care zice despre o femeie condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, pe motiv că ar fi dat mită o găină şi 1000 de lei. Presupusa şpagă ar fi mers la un medic, căruia femeia i-ar fi cerut să-i angajeze o cunoştinţă în spital. Mergem mai departe în mica noastră promedadă printre dovezile dreptății și aflăm că nişte pensionari au fost anchetați de DNA pentru că au fost prinși fără bon fiscal în piață, o bătrână a fost chemată la DNA pentru că a dat cu borcan de miere "șpagă", iar un pensionar a fost torturat de un procuror pentru că a dat 100 de lei mită. Mai aflăm din presă că cinci pensionari speriaţi de hărţuirea la care au fost supuşi de procurori s-au sinucis. Mergem mai departe cu dreptatea la subraț și aflăm că o femeie a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru furt dintr-un supermarket. Femeia a furat o bucata de cascaval pentru fiica sa, pentru că nu avea bani să-i cumpere de mâncare copilului care murea de foame. Mai aflăm că niște poliţişti au întocmit dosar penal pentru un furt de 60 de bani, iar principalul suspect este un om al străzii de 26 de ani, care a intrat într-un magazin şi a furat o nuga.

Bravo! Asta e justiția care ne place și așa le trebuie la infractori! Să fie anchetați, judecați și condamnați! Aspru, fără milă, la sânge! Domnule, cu justiția din România nu te pui!  Sau mă rog, unii se pun. De-a curmeziștul. Ăia care nu au furat ouă sau găini, nici nu au dat șpagă un pachet de unt. Nuuuu, adevărații infractori care au comis crime și au furat milioane de euro din bani publici, ei sunt încă liberi ca păsăricile din birourile lui Oprea.

Gabriel Oprea, la 1 an de la moartea lui Bogdan Gigină, tot este anchetat dar fără niciun rezultat. Pentru infracţiunile de abuz în serviciu sau omor din culpă probabil că anchetele merg greu, foarte greu, greu de tot, aproape că nu merg. Între timp, este liber să spună prostii pe la televiziuni și pe Facebook. Niciun fir de sprânceană nu i s-a mișcat. A doua păsărică liberă care ciugulește musli și face transfuzii cu sânge proaspăt de bebeluși la micul dejun este nimeni alta decât cucuveaua maro Ion Iliescu. Acest bătrânel cu față de minion poartă cu sine cifre impresionante: Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 spune că 1166 de persoane au murit la evenimentele din decembrie 1989. Cică victimele din timpul Revoluției nu au apărut doar ca urmare a represiunii regimului comunist, ci sunt rezultatul "nedeplin elucidatului fenomen terorist". De asemenea, un număr foarte mare de victime a apărut și pe fondul unei lipse de profesionalism a unora dintre cei care gestionau acest context. Potrivit statisticilor IRRD, in intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au înregistrat 271 de martiri, 22-25 decembrie – 715, după 25 decembrie au fost înregistrate 113 victime, iar fără dată exactă au fost înregistrate alte 67. Astfel, în total, Revoluția din 1989 a făcut 1166 de victime în orașele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reșița, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara. Pentru Iliescu numărul 1166 din decembrie a fost nesatisfacator, astfel a decis să pluseze la Mineriada din iunie '90 unde, conform evidenței de la comisiile parlamentare de anchetă, numărul răniților a fost de 746, iar numărul morților este de șase: patru morți prin împușcare, un decedat în urma unui infarct și o persoană înjunghiată. Oficial. Neoficial se spune că ar fi peste 100 de morți.

După 25 de ani, în octombrie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale a lui Ion Iliescu. Până în prezent, nu s-a întâmplat nimic cu tovarășul Iliescu care se trezește tot în patul lui. Miron Cozma a făcut câţiva ani de puşcărie, niciunul însă în contul evenimentelor din iunie 1990. Și mă întreb: Dacă Oprea și Iliescu ar fi furat doar o ciocolată și ar fi omorât un pui de găină ar fi fost până acum în pușcărie? Cu executare, că de suspendare suntem sătui.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare