HomeActualitateAm scăpat de-un mitoman, ne-am trezit c-un piroman!

Am scăpat de-un mitoman, ne-am trezit c-un piroman!

Încă de când lui Lenin i-a trecut prin scăfârlia aia cheală să devină un țar roșu peste zeci de milioane de mujici, singurul dialog acceptat de comuniști a fost cel al bâtei și al glonțului în ceafă. Nici la noi n-a fost altfel, de când ciuma roșie s-a instalat, în 1945, peste țară. Ce diferență este între spărgătorii mitingului monarhist din 8 noiembrie 1945 și derbedeii de galerie care azi-noapte și-au făcut de cap prin București, sub ochii indulgenți ai jandarmilor? Ce diferență este între milițienii care, pe 13 iunie 1990 raportau, scrofuloși la datorie, în stație ”Vă rog să-l informați pe domnul președinte Iliescu, dăm foc la toate autobuzele, așa cum a fost înțelegerea”, și actualul ministru de Interne, care i-a lăsat cu bună știință pe huligani să-și facă de cap?

Singura diferență nu e de comportament, e de înțelegere. Dacă pe autorii crimelor din 1945 și 1990 i-am descoperit după ani sau zeci de ani, pe autorii diversiunii ordinare de aseară, din Piața Victoriei, i-am găsit în câteva minute. Pentru că o secretară de școală generală adusă de la coada vacii și proțăpită de stăpânul ei, Dragnea, în fruntea Internelor, nu înțelege puterea lumii virtuale, a Internetului și Facebook-ului, îi a-i demasca pe ticăloși. Nici nu terminaseră derbedeii de incendiat panourile de afișaj din Piața Victoriei și de aruncat cu gheață în capul jandarmilor, că se și aflase identitatea lor: erau membri ai galeriei lui Dinamo, niște nulități închiriate cu ora de tartorul de la Dinamo, fratele pesedist Negoiță, un pușcăriabil corupt, pe care ordonanța lui Ciordache l-ar scoate din pușcărie.

Dispărut ca slugoiul în păpușoi și măgarul în ceață, Sorin Grindeanu scrie – firește, pe pagina lui de Facebook, că în public nu mai are curaj să se arate – despre ”manipularea care atinge cote alarmante”. Slugoi penibil, manipularea voastră atinge cote alarmante! Până și ultimul spălat pe creier care a votat cu PSD și-a dat seama că nu tinerii curați din Piață au declanșat violențele, ci troglodiții din galerii, năimiți de un pesedist de frunte să facă asta. Iar duduia aia specialistă în intervale orale de la Interne ar trebui să aibă bunul simț să demisioneze, după ce SRI a băgat-o cu botul în propriul rahat, ca pe mâțele ce nu fac la litieră, precizând, printr-un comunicat, că a transmis încă de la ora 17 că urmează să aibă loc provocări. De ce n-au anticipat aceste provocări milițienii din subordine, doamna cu oralul? De ce nu le-au curmat în fașă, ci au preferat să-i lase pe derbedei să-și facă de cap, dând foc, răsturnând tomberoane și aruncând cu petarde? De ce, duduie ministru? Ca să aveți pe urmă motive, cum au făcut înaintașii voștri comuniști în noiembrie 1945 și cum instiga milițianul Abraham, să trageți ”democratic” cu muniție de război, în tinerii revoltați de mizeria voastră?

Ceea ce acești indivizi nu pricep este că asemenea metode parșive nu doar că nu-i vor speria pe sutele de mii de români care demonstrează pașnic împotriva guvernului mafiot, ci mai rău îi vor întărâta. Mai abitir îi vor scoate în stradă și-i vor înfuria, pentru că ei își dau seama că indivizi ca Grindeanu, Ciordache, Carmen Dan și stăpânul lor, dispărutul fără urmă Dragnea, nu au nicio fărâmă de conștiință, ci sunt gata mai curând să dea foc țării decât să renunțe la ordonanța penalilor. Protestele vor continua și trebuie să continue, în toată țara. Nu neapărat prin piețe, dar și pe străzi. Sunt convins că domnii Dragnea, Grindeanu, Ciordache și alți apărători ai corupților abia așteaptă să-i colindăm la ei acasică, seară de seară. Că pe Soroș l-am falimentat – cât să aibă și ăsta, că doar n-or fi banii de izvor? – ieșind sute de mii de oameni în stradă, acum mai scoatem și noi un ban cinstit mergând pe la mafioții ăștia, nu să primim bani, ci să ni-i luăm înapoi, că de la noi i-au furat ticăloșii.

Dar mitingurile și marșurile nu-s de-ajuns. Președintele, magistrații și instituțiile europene și euro-atlantice ar trebui să pună piciorul în prag. Ar trebui să se implice mai puternic, să pună mai multă presiune asupra acestor piromani criminali care vor să ne scoată din UE și NATO și să ne trimită spre Siberia, cerându-le imperios să retragă ordonanțele rușinii. Probabil planul diabolic al lui Dragnea este să-l țină proțăpit pe Grindeanu în fruntea guvernului cât mai mult cu putință și apoi să-i poruncească să demisioneze chiar înainte de expirarea celor zece zile după care intră în vigoare ordonanțele, pentru ca președintele să nu mai aibă timp să numească, oficial, un guvern care să le poată abroga. De aceea trebuie ca Grindeanu și slugoii lui fie să demisioneze cât mai grabnic, fie să rămână la guvernare și să-și încheie mandatul peste patru ani, dar să retragă ordonanțele, iar corupții să intre la pușcărie. Nu poate fi aruncată în flăcările războiului civil o țară întreagă doar pentru că unui țărănuș mustăcios din Gratia îi e frică de băieții de la dușuri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare