AcasăActualitateArcul de Triumfirea

Arcul de Triumfirea

Când dădea buzna în București călare pe spinările pensionarilor, mai triumfătoare ca Fidel intrând în Havana pe tanc, doamna Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele promitea că-n șase luni ”vom avea o Revoluție în trafic”. Cele șase luni au trecut, dar în trafic nu aveam Revoluție, ci doar un fel de insurecție cotidiană, cu șoferi nervoși care duc o crâncenă luptă de gherilă urbană, ca să ajungă din semafor în semafor.

Evident, acum doamna Firea face și ea ce știe să facă orice pesedist: după ce le promite proștilor în campanie marea cu sarea, ridică din umeri și zice că nu e ea de vină și deci să n-o mai acuze unii și alții, căci nimeni nu putea face în șase luni ce nu s-a făcut în 20 de ani. Păi bine, fa, Gabrielo – îl plagiez pe Ponta ca să-nțelegi și tu, că voi, în PSD, fără ”fă” și ”bă” văd că nu pricepeți – dar nu știai asta și acum șase luni, când ai păcălit proștii să te voteze, că faci tu și dregi câte-n Lună și-n stele? Și apoi, scuză-mă că te întreb, fă, Gabrielo, dar cine-a fost primar în ultimii opt ani? Nu bunul vostru prieten pesedist, vopsit în independent, Sorin Oprescu? Ăsta în afară să-și pună numele pe pasaje începute de alții, de ce n-a făcut nimic pentru trafic? Nu mă refer la traficul de influență, că pentru ăla a făcut multe, mă refer la traficul de pe străzi.

Mai bine ar recunoaște doamna Fierea că șase luni de zile n-a făcut nimic pentru trafic fiindcă a durut-o exact la partea dorsală de chinurile șoferilor și pietonilor bucureșteni. Ea a avut altă agendă. A interesat-o să dea contracte de bărcuțe și vaporașe firmelor din Voluntari conduse de persoane pe nume Pandele, dar care nu-s rude cu soțiorul ei, nooo, e lumea rea și vorbește prostii. A interesat-o să-i facă Primăriei societate de construcții, ca să ia toate contractele și să nu mai împartă cașcavalul cu nimeni. A interesat-o să ”toaleteze” copacii în miezul verii, deși i-au zis specialiștii să nu facă asta, că-i termină de tot. Și acum o interesează să ”asfalteze” (de fapt să radă doar doi centimetri de asfalt și să pună strat nou) toate bulevardele Capitalei, chiar și pe alea care arătau impecabil, deși iar i-au zis specialiștii că e o tâmpenie să faci asfaltare pe frigul ăsta.

Așa se face că, la ora asta Bucureștiul e un oraș în care nu se mai poate circula, pentru că toate bulevardele sunt paralizate de echipele de dorei asfaltatori. De ce s-o fi apucat doamna Firea să le asfalteze tocmai acum, în plină iarnă, nu știm, dar sigur n-are legătură cu alegerile și foamea PSD-ului de bani. Cert este că, decât să mergi cu mașina dintr-un punct A într-un punct B al Capitalei mai bine o iei pe jos, că sigur ajungi mai repede. Traficul e un coșmar, se circulă mult mai greu decât se circula anul trecut pe vremea asta. Și primărița lui pește prăjit ce face? În afară de faptul că dă vina pe bucureșteni, că nu-s civilizați, pe poliție, că nu intervine, pe oricine, în afară de ea, doamna Firea o ține langa că va cumpăra autobuze noi. Da, că măcar pensionarii care au votat-o și care se fâțâie gratis, toată ziua, au n-au treabă, cu autobuzele prin oraș, să se simtă fericiți. Pe ceilalți bucureșteni, dă-i naibii, să-și ia biciclete și tot cu Nicușor Dan să voteze și data viitoare!

Și, în timp ce șoferii și pietonii îi fac ”edilei” provizii de carne consistente, să aibă ce da votanților la încă trei alegeri de-acum înainte, ea ce face? Umblă cu panglici, că la asta se pricepe, și inaugurează Arcul de Triumf, lăudându-se cu consolidarea acestuia, care trebuia terminată de mult, de parcă ea l-ar fi făcut, cu mânuțele alea două, talentate. Mă și mir, știind-o atât de ambițoasă, cum de n-a șters de pe Arcul de Trimf numele reginei Maria sau măcar pe cel al arhitectului, ca să și-l treacă pe al ei, pe principiul ”Început de Băsescu, terminat de Oprescu”. Dar să nu-i spuneți ceva și să nu-i bateți obrazul, că vine mardeiașul ăla de Pandele și vă ia la pumni. Că asta înseamnă să fii mafiot în România: să te sui pe catedră la deschiderea școlii, să bați lumea prin parcări și să ai nevastă blondă, preanăscătoare și primăriță pe deasupra!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare