AcasăActualitateCe a trăit Moș Crăciun în România

Ce a trăit Moș Crăciun în România

Pe 29 decembrie 2019, Moş Crăciun a ajuns într-un apartament din capitala României. Probabil că lipsa locurilor de parcare a făcut ca Moşul să întârzie câteva zile.

Moş Crăciun a îngheţat însă la intrarea în apartament, după ce RADET a întrerupt furnizarea de agent termic, din cauza unei avarii la reţeaua de distribuţie. Moşul le-a cerut gazdelor un ceai fierbinte, însă aceştia nu l-au putut servi, deoarece Apa Nova tocmai întrerupsese furnizarea de apă.

Bucureştenii nu l-au putut încălzi pe Moş Crăciun nici aprinzând aragazul, deoarece GDF SUEZ (sau ENGIE) nu mai furniza gaze blocului respectiv, până când un locatar de la ultimul etaj, plecat, cel puţin teoretic, la muncă în Spania, îşi va achita toate restanţele.

Soluţia găsită de gazde pentru a-l încălzi pe Moş Crăciun a fost un reşou. Din nefericire însă, la scurt timp după ce reşoul a fost pornit, Enel a întrerupt furnizarea de energie electrică. Nu se ştie încă exact motivul, dar din câte am înţeles este vorba de o tradiţie românească.

Moş Crăciun era atât de îngheţat încât nu se mai putea mişca, atunci când gazdele au sunat la Salvare.

Primul echipaj pornit spre moşul îngheţat nu a mai putut ajunge, după ce autospeciala a fost prinsă într-o groapă, în urma surpării carosabilului. Se pare că surparea a fost cauzată de lucrările la noua magistrală de metrou spre cartierul Drumul Taberei.

Cea de-a doua salvare plecată spre Moş Crăciun a rămas înzăpezită. Ninsoarea căzută în Capitală, se pare că a surprins din nou autorităţile.

Din fericire, cel de-al treilea echipaj a reuşit să ajungă la Moş Crăciun cu doar trei ore întârziere, după ce ambulanţa a fost nevoită să permită trecerea mai multor coloane oficiale.

Moş Crăciun a fost resuscitat şi va fi transportat la un spital mai bine dotat din Laponia. Oricum, în spitalele din Bucureşti nu mai putea fi internat, deoarece acestea sunt pline de cetăţeni care au mâncat sau au băut prea mult de Crăciun.

Să sperăm că Moşul ne va mai putea vizita şi la anul.

 

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare