AcasăActualitateCe spun politicienii români despre Unirea cu Moldova?

Ce spun politicienii români despre Unirea cu Moldova?

Mitingul cu cazare și masă organizat de unioniștii basarabeni la București, din cauză că la Chișinău erau atât de mulți comuniști pe străzi că n-ar mai fi încăput și ei, a generat reacții controversate, unele dintre ele vehemente. În timp ce președintele și premierul au tăcut din gură, pentru că au și ei mândria lor și nu vorbesc cu toți moldovenii, alți politicieni s-au manifestat puternic în favoarea mișcărilor de stradă pentru proclamarea Unirii, chiar dacă acestea se lasă cu cafturi cu jandarmi. Reporterii noștri au fost la fața localului și au luat pulsul străzii, discutând, cu dicționarul româno-moldovenesc în mână, cu revoluționarii moldoveni. Mai mult, am reușit să aflăm pe surse, și părerea politicienilor noștri despre acest subiect fierbinte.

Călin Popescu-Tăriceanu, care tocmai se întâlnise cu manifestanții și era ocupat până peste cap – se pregătea să nu stea la coadă, pentru o rudă din provincie, care avea nevoie de preschimbarea buletinului –  ar fi declarat, susțin sursele noastre: ”Mie întotdeauna mi-au plăcut unirile. Cu cât mai dese, cu atât mai bine. Personal, sunt deja la a cincea unire, dar n-aș zice ba dacă mi s-ar propune o unire și cu Basarabia, prin cele mai frumoase reprezentante ale sale, studentele moldovence. Mi-ar plăcea să le spun personal ”Fetelor, dacă nu veniți voi la UE, vine UE la voi”.

Traian Băsescu, foarte ocupat să scrie o postare cu lături pe Facebook la adresa guvernului soroșist, a adăugat: ”De când nu mai primesc nimic de la Marele Licurici, nici măcar cuburi cu gheață, să știți că îmi place și Unirea. Nu e chiar ce-am consumat eu până acum, dar când nu mai ești președinte trebuie să te mulțumești și cu chestii mai modeste. Unirea ar fi bună întreagă, dar, dacă nu vor rușii să ne dea și Transnistria, să știți că eu mă mulțumesc și cu la jumate sau la trei sferturi, cât o vrea Putin să ne dea din Moldova”.

Ecaterina Andronescu, care la rândul ei vorbise cu manifestanții și era prea ocupată să calculeze suma pe care viitorii directori de școli urmează să o doneze la PSD după ce vine Dragnea la guvernare, a spus, într-un cadru restrâns: ”Abia aștept să facem Unirea! De când cu guvernele astea tehnocrate, au început elevii să învețe pentru bac și nu mai vine nimeni la facultățile particulare, rămân colegii profesori de la parti pe drumuri. O infuzie de câteva zeci de mii de studenți basarabeni care să fie bâtă la română, dar să aibă bani de taxe, ar fi mană curată pentru învățământul particular”.

Chiar și Ion Iliescu, omul care a ratat ocazia Unirii în 1991, astăzi e un mare adept al acesteia și a scos porumbelul: ”Unirea e un lucru necesar, pentru că noi, PSD, avem tot mai puțin votanți. Dacă tot e să voteze comuniști, de ce să-l voteze moldovenii pe Dodon când îl pot vota pe Dragnea al nostru? Unde mai pui că, la câți basarabeni a deportat Stalin prin Siberia, dacă-i învie pe toți Dragnea, PSD ia 70% din voturi singur!”

Potrivit surselor noastre, singurii care s-au declarat împotriva Unirii ar fi fost liderii UDMR: ”Nu dorim Unirea, că și-așa e plin Ardealul de moldoveni. Dacă mai vin încă trei milioane, noi, ungurii, o să fim și mai în minoritate, și n-o să mai pupăm autonomie niciodată”, a precizat Kelemen Humor.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare