HomeActualitateÎnchide ușa, creștine, vine Dragnea peste tine!

Închide ușa, creștine, vine Dragnea peste tine!

Chemat la Antena 3 să-și ia porția de limbă fără măsline, pentru că-l cam dureau hemoroizii de cât stătuse ca pe ghimpi la Cotroceni, Dragnea a făcut ce știe el mai bine: a delirat. Pentru că, spre deosebire de predecesorul lui, Ponta, care doar mințea de înghețau apele, Dragnea deja nu mai minte, el delirează. Dacă mâine l-ar opri niște domni în halate albe în trafic și l-ar duce la Obregia, să-i facă un control la cap, fără vreo două-trei diagnostice, gen paranoia, megalomanie în formă avansată și personalitate multiplă, mustăciosul n-ar scăpa. Și nu trebuie să fii psihiatru ca să-ți dai seama că omul este bolnav de sine și de putere.

După ce-a ieșit de la Iohannis, a ținut un discurs despre noul premier, Servil-și-nu-mai-știu-cum-o-cheamă-dar-nici-nu-contează, în care a pomenit de două ori despre doamna asta și de douăzeci de ori despre el: eu am făcut, eu am dres, eu mi-am propus, eu voi controla, eu voi veghea, eu cutare și cutare. Aseară, la Gâdea în studio, delirul a continuat. Deși e „decât”, cum ar zice el, președintele Camerei Deputaților, Dragnea se comportă deja ca Dumnezeul României, dând de înțeles că, dacă își zburlește el mustața, pică și cioara-n zbor în Teleorman, iar, dacă scrâșnește din dinții ăia negri și rari, 18 milioane de români trebuie să uite să mai respire.

La Antena 3, Dragnea a criticat furibund oricine și orice. L-a criticat pe Iohannis, că amână instalarea guvernului, deși ei, pesediștii, sunt nerăbdători să se apuce de treabă. În traducere din dragneza veche, asta înseamnă: vrem să ajungem cât mai repede la butoane, fiindcă am intrat în sevraj de când n-am mai furat un leu de la buget. Apoi s-a plâns că Iohannis și Cioloș sunt în cârdășie și vor să împiedice PSD să impună noile măsuri de relaxare fiscală după 1 ianuarie. Tot în traducere, pentru analfabeții funcțional care nu știu să citească subtitrarea, asta înseamnă: nici n-aveam de gând, băi, boilor, să scoatem vreo taxă, dar măcar acum avem pe cine da vina și voi cu asta trebuie să rămâneți în cap: noi am vrut, dar n-au vrut Cioloș, Iohannis, Soroș și ceilalți vânzători de țară.

Într-o încercare de a se umaniza, Dragnea i-a declarat, tandru, răspopitului Gâdea, că o să facă tot ce poate ca să vadă iar oameni râzând pe stradă în România, că nu prea se mai văd, de când cu guvernul tehnocrat. Ba s-o crezi tu, băi, Livache (vorbesc ca la voi, la Teleorman, să fiu sigur că mă recepționezi), că nu râd oamenii. Ieri, mergând prin oraș, am văzut bucureșteni râzând în hohote de ce mxxe fără lămâie le-ai tras proștilor care te-au votat fiindcă ești român mândru și ortodox, ca să le pui tu acuma un premier musulman.

Lasând însă gluma deoparte, atitudinea de vechil pe plantație a lui Dragnea ar trebui să ne îngrijoreze. Individul nu face niciun secret că doamna Servil e doar o marionetă pusă acolo să danseze cum cântă el. Și la Gâdea în platou, Dragnea a repetat că trebuia să fie premier, dar nu-l lasă legea, care e sfântă pentru el. Noroc că aveau anteniștii la noul sediu paratrăznet, că altfel îl trăznea Dumnezeu pe ipocrit! Carevasăzică legea e sfântă, dar stai să se mai calmeze puțin lucrurile,  să vedeți cum o violează alde Dragnea, de face din ea o păcătoasă.

Oricum ar fi, ascensiunea tovarășului Liviu D. trebuie oprită. Omul se visează un Stalin de România, deși n-are în el pic de oțel, e doar tinichea curată. Asta n-o să-l împiedice însă să vrea să acumuleze toată puterea, pentru că după ea tânjește. Iliescu, fript cu ciorba lui Ceașcă, a știu că asta nu se poate. Năstase s-a fript și el și de-atunci papă numai crudități. Ponta doar a râvnit la puterea totală și a zburat. Dar Dragnea are ambiția țiganului care s-a văzut împărat și vrea să ne babardească pe toți. El n-o să se lase până nu acaparează toată puterea, dacă i se dă un fir de care să se agațe. De aceea Iohannis n-ar trebui nici în ruptul capului să-i dea vreodată frâiele guvernării. Pentru că Dragnea nu e ca Ponta, să iasă treizeci de mii de oameni în stradă și el să plece. Dragnea e genul de dictator sud-american care n-are nicio greață să facă liniște cu mitralierele, când în stradă sunt sute de mii de oameni care-i cer demisia. Și degeaba se laudă el acum că n-are nevoie de gărzi de corp, ci doar de șoferii lui, Relu și Traian, fiindcă nu se teme de oameni când iese pe stradă. Să mai aștepte un an și să iasă atunci în stradă: o să aibă surpriza de a fi primul dictator din istorie linșat cu flegme de mulțime.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare