AcasăActualitateLocalDe Ziua educației financiare a fost omis pentru opinii...

De Ziua educației financiare a fost omis pentru opinii înțelepte chiar cel mai bun profesor în domeniu, patriarhul Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu

La evenimentul prilejuit de celebrarea Zilei educației financiare, ministerul condus de Ligia Deca, organizator, a omis să-l invite chiar pe cel mai cunoscut profesor în domeniu, exagerat de prea prea prea prea fericitul patriarh Daniel.

Șeful Bisericii Ortodoxe Române le-ar fi putut explica elevilor cum două lumânări vândute la o bisericuță ascunsă de comuniști după blocurile gri pot justifica achiziționarea unui bolid de lux de ultimă generație.

Tot de la etern prea fericitul, școlarii puteau învăța lecția esențială că Dumnezeu a dat, dar alt bărbos îmbrăcat în mare alb a luat și va lua mereu.

Daniel le putea explica, de asemenea, elevilor că Dumnezeu îți dă, dar trebuie să-i determini pe enoriași să-ți bage în sac.

În esență, educația financiară a fiecărui român creștin ortodox practicant începe la biserică, adică la botez, și se termină via aceeași instituție, înainte de destinația finală, garsoniera cu ușă în tavan.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare