HomeActualitateLocalLecții de economisire de la BNR: Stop risipei de...

Lecții de economisire de la BNR: Stop risipei de alimente! Caviarul este suficient și nu e nevoie de oale mari

Ilustrație: Marian Avramescu

Copiii din flori artificiale – confecționate din foițe de aur – ai guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, ne dau lecții de limitare a risipei și, implicit, de sporire a bugetului familiei (ceea ce ei nu au cu adevărat, domniile lor făcând parte doar din famiglie).

Influencerii – din lipsă de ocupație – ai BNR participă la vlog-uri și ne luminează, cu strălucire de lingouri din aur, ca să înțelegem ce înseamnă cumpătare.

Așa cum au explicat marii experți ai Băncii Centrale, românii risipesc prea multă mâncare.

Alegem să gătim prea mult și alimentele ajung să se altereze.

Eternii meditatori din BNR știu că, în loc să gătești oale întregi de cartofi-salvatori, sub diferite forme/rețete, mai bine optezi spre o mâncare consistentă și în cantități reduse, precum caviarul.

Tot copilașii alăptați la sân de tezaur ne îndeamnă să renunțăm la achiziționarea de obiecte noi și să reparăm produse vechi.

Conducerea BNR este un exemplu în acest sens, investind sute de mii de euro în automobile de epocă.

Cum spun micii Muguri, românul este obsedat de confortul aeronavelor, în călătoriile pe distanțe mari, în loc să opteze pentru tren, un mijloc de transport mai economic.

Tocmai pentru a da un exemplu, BNR își va achiziționa propriul tren.

Românii consumă mai mult decât le permite salariul!

Din nou, specialiștii BNR sunt cumpătați: își stabilesc salariile din pix, nu din stilou cu peniță de aur.

Românii au pierdut obiceiul de a lipi lucruri, pentru a le mai folosi.

În contrast, guvernatorul BNR își lipește încontinuu acte adiționale la contractul de muncă.

Pentru cei care încă mai îi acuză pe șefii BNR că sunt bugetari, facem următoarea precizare, pe care nici BNR nu o poate nega: nu sunt bugetari, sunt total anti-bugetul de stat.

Ei nu își doresc bani de la bugetul de stat, dar nu au competența de a se opune.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare