AcasăActualitateLocalPropunerea Academiei Cațavencu pentru noua Stemă a Municipiului București

Propunerea Academiei Cațavencu pentru noua Stemă a Municipiului București

Ilustrație: Marian Avramescu

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu propune Consiliului General al Municipiului București (CGMB) schimbarea Stemei Municipiului București.

ACADEMIA CAȚAVENCU vine cu o propunere de nouă stemă a orașului, una sugestivă pentru sentimentele trăite de bucureșteni, sub politicile administrației publice locale a Capitalei.

În partea de jos a stemei sugerate de noi se poate observa simbolizat traficul din București, pe care îl poate recunoaște orice șofer din Capitală, dar și clienții Societății de Transport București (STB).

Peste aglomerația din trafic sunt amplasate două exemplare din specia de animal domestic cea mai răspândită în Capitală, șobolanul.

Pe stema sugerată de noi consilierilor generali se pot vedea doi șobolani de ambele nonculori, pentru a nu discrimina.

Un detaliu important se poate observa în fundal: caloriferul înghețat – simbol al trăirilor bucureștenilor în mandatul primarului general Nicușor Dan.

Evident, forma stemei sugerate este cea a literei “B”, de la București, dar și de la “BĂGA-MI-AȘ-ul” rostit de locuitorii Capitalei, la fiecare ieșire în trafic, în marile parcuri administrate de Primăria Capitalei și, mai ales, după serviciu, acasă, seara, înainte de o noapte în care vor visa la încălzire centralizată și apă caldă.

Sperăm ca propunerea noastră să fie acceptată de administrația publică locală.

Simbolurile de pe ea au fost deja îmbrățișate de reprezentanții Primăriei Capitalei.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare