AcasăActualitateLocalRăspunsuri pentru dilema Ligiei Deca: De ce rămân profesorii...

Răspunsuri pentru dilema Ligiei Deca: De ce rămân profesorii în sistem?

Ilustrație: Marian Avramescu

De Ziua educatorului, celebrată în fiecare an la data de 5 iunie, Ligia Deca, ministrul Educației educat la Palatul Cotroceni de președintele călător, Klaus Iohannis, a avut un moment de meditație (cu siguranță, departe de a fi la fel de profitabil ca momentele dde meditație ale șefului statului), întrebându-se de ce rezistă profesorii din România în sistem.

ACADEMIA CAȚAVENCU îi oferă câteva răspunsuri șefei de la Educație:

  • Chiar și cel mai nepregătit profesor rămâne în sistemul de învățământ românesc deoarece este conștient că niciodată nu va exista un ministru al Educației mai prost decât el.
  • Profesorii rămân în sistemul din România încurajați de faptul că părinții cu școala vieții pleacă în străinătate, cu tot cu odrasle.
  • Profesorii rezistă în sistem pentru că s-au obișnuit să reziste o zi întreagă de muncă mâncând doi covrigi de Buzău (așa au ajuns să-l suporte și pe Marcel Ciolacu).
  • Profesorii rezistă în sistem cu speranța că vor avea cândva un ministru al Educației care să fi dat pe la școală.
  • Profesorii de Educație muzicală rezistă în sistem pentru că măcar în timpul orelor lor de curs nu sunt nevoiți să asculte manele.
  • Profesorii de Biologie rezistă în sistem deoarece, la orele pe care le susțin, încă nu sunt nevoiți să declare mai mult de două sexe când predau sistemul reproducător al omului.
  • Profesorii de sport rezistă în sistem pentru că doar la orele pe care le susțin nu văd jucători de fotbal simulând.
  • Profesorii de Limba și literatura română rezistă în sistem pentru că doar la orele lor se mai vorbește corect în acest grai.
  • Profesorii de Matematică rezistă în sistem pentru că au văzut în Bucurști ce poate face un matematician în afara sistemului.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare