AcasăActualitateNu lăsați criminalii să se întoarcă la locul faptei

Nu lăsați criminalii să se întoarcă la locul faptei

Fără să-i treacă o clipă prin minte că s-ar putea face de tot rahatul, un fost secretar de stat din guvernul Ponta, rămas în funcție și sub guvernul tehnocrat, unde a tăcut mâlc până s-au prins tehnocrații că era sub acoperire, a postat, pe contul lui de Facebook o amintire legată de Colectiv. Fostul demnitar povestește că în noaptea fatidică l-a sunat, la miezul nopții, ministrul de atunci al Educației, Sorin Câmpeanu, tocmai din SUA ca să-l anunțe că e cod roșu la guvern. Ce a făcut nenea secretarul de stat? Păi ce să facă? A crezut că-i vreo glumiță de șantier, din alea cu care-i obișnuise Ponta, și s-a culcat la loc. Pentru ca o oră mai târziu să zbârnâie iar telefonul și cineva să-l anunțe că la Colectiv s-a petrecut o nenorocire și că într-adevăr e cod roșu la guvern. Săracul demnitar, cine naiba l-o fi pus să nu-și închidă telefonul, că poate dormea liniștit și-n ziua de azi?

Cel puțin la fel de liniștit cum dorm Piedone, Bănicioiu, Arafat, Ponta și alți domni sau doamne implicați în povestea asta. Tipi sau tipe care au dat avize de funcționare semnând ca primarul, șmecheri de la ISU, care râdeau, superiori ”n-are cine să vină în control, că noi suntem de la pompieri”, un întreg sistem corupt și nepăsător, care a permis ca tragedia să se întâmple și, mai ales, care a ajutat ca dezastrul să se prelungească. Fiindcă nu doar patronii, primarii și pompierii au fost criminali cu acte în regulă la Colectiv. La fel de criminali au fost cei care, după dezastru, au decis, în mârlăneasca lor ”mândrie de a fi români” că n-avem nevoie de ajutorul altor țări, ne descurcăm singuri. Dacă ei ar fi acceptat acest ajutor, cu siguranță numărul victimelor din Colectiv ar fi fost mult mai mic. Dar acești criminali au procedat la fel ca Putin, în cazul submarinului Kursk: au preferat ca tinerii să moară cu zile decât să se ”înjosească” ei să accepte sprijinul ”imperialiștilor”. Cine sunt acești români mândri? Îi vedeți și azi pe la televizoare, scuipând, cu același patos  patriotard, pe Occident, lansând scenarii halucinante, cu Iohannis care a pus focul la Colectiv ca să aibă motive să demită guvernul, și făcând ca toate alea când aud de „tehnocrații lui Cioloș”. Și o să-i vedeți și pe 11 decembrie, pentru că atunci criminalii vă vor cere iar votul.

Ați crezut că ei se vor ascunde în gaură de șarpe și nu vor mai ieși niciodată de acolo, de rușine pentru ce-au făcut? V-ați înșelat. Arafat e de neclintit din guvern, Ponta e primul pe listă la Gorj, iar Bănicioiu al doilea pe listă la Iași. Românii ăștia mândri n-au azi nicio greață că, din cauza încăpățânării lor criminale, au mai murit zeci de tineri, uciși nu de foc, ci de bacteriile din spitalele românești. Ei vor să revină la putere, așa cum un criminal are tendința de a se întoarce la locul faptei. De aceea, cei care pe 11 decembrie vor  întâlni pe buletinul de vot numele lui Ponta sau al lui Bănicioiu, înainte de a pune ștampila pe ele ar trebui să se gândească la tragedia părinților acelor tineri de la Colectiv, care au văzut cum copiii lor sunt uciși cu zile în niște spitale mizerabile, din cauză că ”românii mândri” Ponta și Bănicioiu n-au acceptat să-i trimită în alte țări decât atunci când nu mai era nimic de făcut. Și să se gândească la faptul că oricând tragedia li s-a putea întâmpla, într-un fel sau altul, chiar lor, dacă-i aduc iar la putere pe acești criminali morali. Pentru că, la un an de la tragedie, Ponta și Bănicioiu s-au spălat pe mâini, și-au pus haine noi și sunt gata să ne ucidă din nou. Visurile.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare