HomeActualitateOprescu dă iar infochioşcuri la tot cartierul

Oprescu dă iar infochioşcuri la tot cartierul

Infochioşcurile au reprezentat o mare investiţie economică, menită să-i scoată pe miticii bucureşteni din Evul Mediu în care zăceau şi să-i propulseze direct în epoca spaţială – cel puţin în ochii străinilor care vizitau Mititelul Paris. Multă vreme, ele au străjuit Capitala ca nişte „Terminatori” urbani din silicon şi sârme, aruncând, când şi când, vreun ,,Bonjour, madame!Merci, madame!”,  cu  vocea răgușită, robotizată și îmbătrânită a unui roboţel RD-D2 cu probleme la prostată.  Bucureştenii conviețuiau paşnic cu ciudatele maşinării, deşi nu le înţelegeau rostul: oricât ar fi apăsat cu degetele pe ecranul tacticl, acesta se încăpăţâna să producă doar o hartă a oraşului din 1990 toamna. Singura utilitate certă a infochioşcurilor era găzduirea boschetarilor pe timp de iarnă, în condiţii net superioare celor de pe Staţia Spaţială Internaţională.

La un moment dat, oamenii de la Primărie au oprit producerea de infochioșcuri. Poate fiindcă nici info nu erau și nici chioșcuri nu puteau fi numite. Erau doar niște dulapuri programate ca să vorbească despre România în toate limbile pământului în afară de română, dulapuri care, la un moment dat au luat-o pe alte drumuri decât cele către Centrul Vechi și au început să vorbească în mandarină despre producția de lămpi cu gaz a Bucureștiului de la 1850.

Acum, după o lungă perioadă de meditație asupra problematicii infochioşcurilor, Sorin Oprescu a decis să le cupleze iar la rețeaua de electricitate a Capitalei. Nu ne rămâne decât să sperăm că, de data asta, infochioşcurile vor fi dotate şi cu un set de touch-screen-uri serioase, de unde turiştii japonezi să poată afla, între altele, care sunt locurile din Bucureşti unde pot fi muşcaţi cel mai bine de maidanezi. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare