HomeActualitateP.F. Daniel, după incendiul care a devastat Catedrala din...

P.F. Daniel, după incendiul care a devastat Catedrala din Nantes: ”Dacă Macron marcă polul, îi refac chiar eu Saint-Paul-ul!”

Vom reconstrui Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes, la fel cum am decis și în cazul incendiului de la Notre-Dame”, a promis preşedintele francez, Emmanuel Macron, după incendiul care a devastat catedrala simbol al arhitecturii gotice din Nantes, suscitând o vie emoţie în Franţa şi în lumea întreagă.

În România, la nivel de Patriarhie, nu atât dezastrul din orașul frencez a creat o nedisimulată emoţie, cât mai ales declaraţia de intenţie a preşedintelui francez. Pe bună dreptate, Preafericitul Daniel se consideră cel mai avizat manager de lucrări pentru un şantier de asemenea anvergură, iar declaraţia lui Macron, alături de sumele uriaşe care au început să se strângă din donaţii în Franţa, l-au determinat să se autopropună ca viitor ctitor al noului Saint-Pierre et Saint-Paul.

În semn de adâncă compasiune cu poporul francez, frate şi prieten, la ceas de cumplită cumpănă provocată de incendiul ce a produs irecuperabile prejudicii istorice şi materiale, Patriarhia Română adresează un mesaj de solidaritate creştină din partea clerului şi a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, manifestându-şi totodată disponibilitatea de a se implica cu toate forţele şi întreaga experienţă în recladirea, în maxim trei ani, a acestui monument al umanităţii care este Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, specialiştii confirmând faptul că, dincolo de limbajul înflorit şi protocolar, mesajul preafericitului Daniel este unul clar şi concis: ”Dacă Macron marcă polul, îi refac chiar eu Saint-Paul-ul!”.

Surse din Patriarhie dau ca sigură, totuşi, intenţia Patriarhului, de a reboteza Catedrala reconstruită, în cazul în care îi va fi acceptată oferta, cu numele de ”St. Gabriela – Notre Dame de le Petit Paris”, din nevoia de a recunoaşte o dată în plus eforturile financiare ale edilului Capitalei, Gabriela Firea anunţând chiar că a planificat o rectificare bugetară care să asigure, în eventualitatea preluării şantierului din Nantes de către Patriarhie, primele 20 de milioane de euro ca şi contribuţie a municipalităţii fratelui mai mic al capitalei franceze.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare