AcasăActualitatePSD a început deja să formeze guvernul. La Rahova

PSD a început deja să formeze guvernul. La Rahova

Prins cu mita-n sac după ce confundase Parlamentul European cu Parlamentul ”de meserie auto” de la noi, Adrian Severin a avut parte de un proces destul de rapid, în sensul că judecătorii i-au curmat devreme chinurile. Spre deosebire de Năstase sau Voiculescu, care au avut de așteptat aproape un deceniu ca să se vadă la Rahova, pentru Severin așteptarea a durat doar trei ani. Ce vreți, trăim în secolul vitezei și, dacă trendul continuă, s-ar putea ca Ghiță, Ponta și Șova să ajungă după gratii mult mai devreme decât s-ar fi așteptat.

Nu cu multă vreme în urmă, Severin afirma că ”dacă prea multă lume încalcă o lege, atunci legea trebuie schimbată”. Ce-i drept, majoritatea PSD-ALDE-UDMR-PMP din Parlamnent s-a străduit la greu să schimbe legile care interziceau furtul, mita, corupția, dar n-au reușit să o facă la timp, iar fostul ministru de Externe al lui Năstase intră la pușcărie. Nu oricum, ci cu capul sus, precum Ceaușescu în fața plutonului de execuție. Căci, dacă Pingelică spunea, înainte să fie împănat cu plumbi, ”România va trăi în vechi și poporul român va fi liber, nu cu trădătorii”, aseară, în ultimul cuvânt în fața instanței, Severin îl plagia fără rușine: ”Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră”. A cui ”a noastră” n-a precizat, că l-au băgat mascații la dubă, să-l trimită la despăduchere la Rahova, dar bănuim că a celorlalți hoți din PSD.

Care hoți s-ar putea reuni în curând cu Severin, pentru a forma un guvern din umbră. Și unde-i umbra mai deasă decât la răcoare? Cred că și de-aia nu voia să spună Dragnea pe cine propune premier după alegeri: fiindcă nu știe câți or să mai rămână în libertate până atunci. În schimb, PSD își formează deja de zor guvernul din pușcărie. Severin va fi, evident, tot la Externe. Ponta ar putea lua Justiția, Bănicioiu – Sănătatea, Șova – Transporturile, că tot și-a cumpărat cort ca să doarmă pe autostrăzile nefăcute, madam Androneasca – Educația, că poate se inspiră din exemplul lui Dodon și scoate bacul din programă, iar Ghiță, normal, Telecomunicațiile, fiindcă mai sunt niște milioane din contracte și încă nu i-au intrat lui în buzunare. Iar la Interne, pentru că pesediștii nu prea știu cu pulanul, o să-l pună pe Oprea, care și el ar putea intra foarte curând la zdup.

Astfel, la Rahova se va crea cea mai frumoasă celulă de partid pe care până și un ilegalist ca Iliescu a putut-o vedea vreodată. Și evident că, în fruntea unui asemenea guvern de furtocrați, nu poate veni decât Liviu Dragnea, care deja are o condamnare penală și multe alte procese pe rol și a cărui bombonică tinerică abia așteaptă, cred, să-i aducă portocale zemoase la vorbitor, că de clătite s-o fi săturat, săracul. În aceste condiții, cu un cabinet întreg scriind de zor lucrări științifice, în așteptarea scurtării pedepsei, frumos ar fi ca PSD să umble nițel și la sloganul ăla electoral și să le spună românilor verde în față, ca să aibă și ei o speranță în viitor: ”Îndrăznește să crezi că vom intra cu toții la pușcărie”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare