HomeActualitateRadio Zu sau Radio ZOO?

Radio Zu sau Radio ZOO?

Apăruți în peisajul matinal al radiourilor bucureștene cu mulți ani în urmă, dar nu din zefirul zeilor, ci dintr-un pârț cu stropi al lui Voiculescu, Daniel Buzdugan și Mihai Morar au fost creați după chipul și asemănarea acestuia. Nu poți să asculți ce debitează indivizii ăștia doi fără să simți nevoia să deschizi geamul, chiar și-n toiul nopții polare.

Câtă vreme însă cei doi vidanjori de la Radio Zu și-au văzut de treaba lor – adică de furat glumele altora și de prezentat ca fiind ale lor – , nimeni nu i-a băgat în seamă. Erau pe nișa lor, aveau publicul lor fidel, ca orice veceu public care se respectă, într-un cuvânt erau insignifianți. Dar când acești doi derbedei nu se mai mulțumesc să ciordească glumele bune ale altora, ci încep să screamă ei înșiși ”glume” cu conținut rasist strigător la cer deja problema nu mai e doar a lor, ci a noastră, a tuturor. Comentariile scandaloase făcute la adresa naționalei de fotbal din Congo de Buzdugan și Morar au ajuns deja în presa străină, care se întreabă de ce indivizilor li se mai aude încă glasul la radio. În orice țară civilizată, un prezentator care-i numește pe niște fotbaliști de culoare ”macaci”, ”cimpanzei”, ”gorilieni” nu doar că ar fi fost dat afară în secunda doi, dar era chemat puțin și prin tribunale, pentru instigare la ură rasială.

La noi însă, unde domnii de la CNA se trezesc la viață doar în zilele de salariu, nimeni nu s-a sesizat, să le-nchidă celor doi papagali copiecioși gura. Așa că să nu vă mire dacă ipochimenii o să comenteze în aceeași notă și meciurile României de la Mondiale, explicându-ne cum francezii sunt niște degenerați, elvețienii o nație de cretini, iar albanezii o rasă inferioară, numai România e tărâmul ales și ai noștri-s ca brazii, mândri și ortodocși. De fapt, cred că nu CNA ar trebui să se sesizeze în privința asta, ci, mai curând, asociațiile pentru protecția animalelor. Păi, dacă tot copiază Morar și Buzdugan glumele altora, nu înseamnă că au deja gradul de inteligență al unor primate – pe principiul ”ce (glume) face omul, face și maimuța”?

Carevasăzică, adevăratele maimuțe, gorile, macaci, cimpanzei și derbedei sunt Morar și Buzdugan, nu fotbaliștii congolezi. Uitați-vă numai la poza alăturată și o să fiți de acord că protagoniștii ei nu par să se fi dat jos din copac prea de multișor. Și atunci, de ce să chinuim aceste biete creaturi lăsându-le să se maimuțărească la radio? Nu mai bine le trimitem noi de la Radio Zu la un ZOO în toată regula, să facă acolo ca toate alea și să copieze toate gesturile vizitatorilor? La o adică, i-am putea trimite chiar la acea grădină zoologică din America, unde săptămâna trecută masculul gorilă a fost împușcat în cap ca să nu omoare un copil căzut în cușca lui. Că vorba aia: Buzdugan și Morar masculi sunt, prezentabili sunt, de bătut se bat cu pumnii-n piept, că nu mai are nimeni valoarea lor, de urlat urlă mai ceva ca Dan Negru când e în călduri, deci ar fi candidații perfecți. Plus de asta, în caz că mai pică un copil în cușcă, pe-ăștia doi pot să-i împuște gardienii în căpățână fără probleme, căci, neavând pic de creier, nu pățesc nimic.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare