HomeActualitateRevista Tresei: După sirtaki, urmează austeritaki

Revista Tresei: După sirtaki, urmează austeritaki

Golănașii de la Syriza și-au dat cu stângu-n bot mai ceva ca Ponta cu camera de filmat în cap pe trepte la DNA. Și Țeparul lor s-a crezut șmecher pasându-și iresponsabilitatea pe umerii (că de cap n-a fost vorba) boborului. După sirtaki, a urmat sirskadenti. Acum urmează sirplățimasive și austeritaki. Numai muzică antrenantă, bună de dansat în piață. Cea economică, nu cea publică – că traiul neneacă pe banii altora s-a cam terminat. La fel cum ar trebui să i se cam termine și lui Ponta minciunile.

* Aseară, la un masaj de relaxare pe Antena 3, stimulat de buzițele pufoase ale lui Gâdea, Victor Ponta a lămurit boborul cu privire la sechestrul pus de procurori pe averea sa în dosarul în care este inculpat. Nu ei i l-au pus, el a fost generos de le-a oferit. Am pus la dispoziție apartamentul meu pentru sechestru. E o procedură normală” – a declarat Cârjocchio (viitor, să sperăm Arestocchio). Înțeleg că e coadă în față la DNA cu de-alde pușcăriabilii care vin să-și pună la dispoziție averile să le fie sechestrate. În caz de ceva condamnare definitivă, să nu cumva, Doamne apără și păzește, să rămână procurorii ăia buni de plată pentru munca prestată.

* Numai că, ce să vezi: dărnicia lui Ponta pe propria avere a început mai de demult și nu înspre sechestrarea acesteia de către procurorii DNA, ci către terți, prin donații și vânzări la prețuri derizorii. Ponta a vândut, a donat și a schimbat locuințe, miluindu-l inclusiv pe tata-socru (tot era acesta obișnuit cu miluiala încă din fragedă preoție). Conform ultimelor declarații de avere, Victor Ponta a donat o casă de vacanță în decembrie 2014 (cică primei sale soții, aia părăsită cu plodul mic pentru fata popii). Apoi, în aprilie 2015, a făcut un schimb de locuință cu tata-socru și, în aceiași zi, pe 29 mai 2015, a vândut două apartamente. Pe fiecare cu câte 75.000 de euro, dar nu știm cui – poate află procurorii nemulțumiți de dărnicia inculpatului (vorba aia: le-a dat un apartament și ei, haț!, i-au umflat încă două). Mult prea darnicul Ponta a fost citat la DNA câteva zile mai târziu, pe 5 iunie. Unde i s-a spus ceea ce el știa deja, că este suspect în dosarul lui Dan Șova. Dar suntem convinși că, în fața întrebărilor legitime ale procurorilor cu privire la aceste suspecte tranzacții, învinuitul Victor Viorel Ponta va da vina pe avocatul Viorel Victor Ponta, care-l va învinovăți pe deputatul Ponta Victor Viorel, care va aduce dovezi de netăgăduit că unicul și singurul vinovat este Premierul Plagiator și Mitoman. Dar, ghinion, acesta nu mai este în țară – tocmai ce a fost chemat la un consult de rutină la clinica soției lui Erdogan din Stambul. Cică i-ar fi uitat laparoscopul în genunchi la operație. Greșeala lor, ei o repară!

* Marele nedreptățit Ponta se căina aseară: "România e pe primul loc la creștere economică în Europa. Am terminat autostrada înaintea partenerilor maghiari. Nu am tăiat în mandatul meu niciun ban de la pensionari. Am arătat că putem fi și noi primii și nu numai ultimii în Europa sau să ne comparăm numai cu bulgarii". Bulgarii i-au transmis deja să nu mai vândă castraveți grădinarilor și să-și vadă de ceafa groasă.

* Și tot aseară am aflat ceea ce știam de vreo 10 ani: Băsescu e de vină. Numai pe vremea lui politica se făcea cu prietenii și familia în funcții cheie generos bugetate. I-a și nominalizat pe amicii de cârdășie politică ai Odiosului Dictator: Dan Șova – de trei ori ministru, Robert Cazanciuc – ministrul justitiei, Tiberiu Nițu – Procuror general al Romaniei, Sebastian Ghiță – încă membru în comisia SRI, desi nu mai e de opt luni membru PSD. Iar de sinistra soție a sinistrului Dictator, Daciana Sârbu, eurodeputat la al doilea mandat, ce să mai vorbim? Nici pâs nu zicem despre amica intimă a acestuia (ștafetată de la Moș Iliescu și Colin Powell), gerontofila Corina Crețu, azi comisar european.

* Cât timp se plimbă Ponta pe la DNA și tinerii basarabeni (degeaba) în căutarea binecuvântării lui Klaus Iohannis în vederea unirii cu țara, acesta, împreună cu cei mai frumoși genunchi din România (cinste cui îi poartă!) se însorește în Spania. La castele. “Click”-ul spaniol Il Imundo le și face un portret siropos în ediția electronică de ieri. Îmi pare rău că nu știu spaniolă, dar cred că ar fi sunat mai ceva ca în telenovele fraza: "un cuplu atipic pe scena politică […] deși sunt împreună de 32 de ani și nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, ei încă trăiesc o pasiune absolută". Asta explică și dorința unui dormitor în care să poți întoarce TIR-ul dintr-o bucată. Pasiunea cere spațiu de mișcare. Or mai fi rămas ceva bani și pentru refațadizarea lui Klaun din cele vreo 3 milioane de la refacerea Vilei Lac III. Știți care, aia în care trăia în lux deșănțat Dictatorul Băsescu. Cel puțin așa susțineau Ponta și tembeliziunile.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare