AcasăActualitateRomânia, țara noastră, e din ce în ce mai...

România, țara noastră, e din ce în ce mai proastă

Guvernul își bagă mâna în rezervorul românului posesor de autoturism. După ce ne-a luat banii prin taxa de înmatriculare în virtutea unei legi care încălca grosolan legislația europeană, statul românesc a decis să ne lipească timbru de mediu de rezervor. Ca atare pentru fiecare litru de carburant vom plăti 5 bani timbru de mediu. Cum ar veni, hoțul prins cu mâna în buzunar a schimbat tactica și-a denumit taxa drept timbru. Și dacă ar fi numai asta.  Din anul 2000 plătim în prețul carburantului taxă de solidaritate pentru devalizarea Bancorex de către clanurile de mafioți. Nu-i mult, doar un 1 cent/litru. Chiar dacă găuroiul de la Bancorex a fost acoperit din 2010 statul mafiot ne încasează în continuare taxa. În primăvara anului 2014, tovarășul Puie Monta ne-a introdus în prețul benzinei o nouă taxă, de 7 cenți/litru, pentru construcția de autostrăzi. Ideea i-a aparținut pușcăriașului Relu Fenechiu și a fost implementată la foc automat. Autostrăzile s-au construit doar pe hârtie desenate fiind de marele combinagiu Ioan Rus, banii s-au deturnat iar noi plătim ca proștii pentru șosele iluzorii.  Peste aceste suprataxe din carburanți s-a stabilit și o acciză, în euro, dar calculată la un curs inventat de Ministerul de Finanțe ca să ne poată fura mai mulți bani din buzunare. Iar peste toate birurile cămătărești guvernul a trântit și nițel TVA, ca să fie masa bogată. Că așa i-a învățat doamna pe ei la școala să taxeze cu taxa pe valoare adăugată și taxele de șmecher. Avem însă și o veste bună. Guvernul vă dă înapoi taxa de primă înmatriculară inventată de senilul Tăriceanu. Dar nu acum, ci eșalonat, ordonat, în vreo 5 ani. E ca și cum datornicul nesimțit decide el când să-ți restituie datoria. Morți, răniți, etc, etc!

După ce toată vara au frecat pușca la soare guvernanții au constatat că manualele elevilor nu sunt gata. Explicații sunt cu duiumul. Ba că s-au contestat licitațiile, ba că s-a stricat tiparnița, ba că portarul de la minister a uitat să trimită comanda la tipografie. Este al 4-lea an consecutiv în care școala începe fără manuale. Iar băieții din Guvern n-au învățat nimic nici din greșelile lor, nici din ale înaintașilor lor. Ce-o fi așa de greu să faci dracului o editură care să tipărească manuale școlare în timp util și fără adaosuri de neam prost? Nu-i greu, dar nici nu-i profitabil. Căci clanurile și famigliile de universitari care dau buzna să conceapă manuale imbecile pe bani grei trebuie să umfle un comision și de la tipar. La fel și funcționărimea din minister care face cărțile la licitații astfel încât să câștige cine trebuie și să piardă dujmanii. Totul pe buzunarul și nervii părinților care plătesc cu vârf și îndesat șerpăria care se înfruptă din afacerea manualelor școlare.

Inspectorul ANAF este cea mai prigonită ființă din patria noastră. Când șefii săi îl trimit în control îl obligă să comită o japcă și să nu se întoarcă la bază fără mălai confiscat de la bandit. Mai exact spus funcționarii cărora contribuabilii le adresează gânduri duioase sunt evaluați pe baza sumelor confiscate de la buticari. Neatingerea plafoanelor se lasă cu sancțiuni sau chiar plângeri penale din partea ANAF. Dacă comite golănii și forțări ale legii pentru a-și face planul la încasări, funcționărașul se trezește dat în judecată de contribuabil. Iar partea frumoasă este că satul nu plătește angajatului său asistența juridică. Cum ar veni inspectorul este și regulat și cu banii luați indiferent cum ar proceda. Există și calea de mijloc în care contribuabilul și inspectorul se așază la masă și negociază o amendă rezonabilă ca toată lumea să fie mulțumită. Dar schema ține doar în cazul contribuabilului cu musca pe căciulă. Dacă ai dat de unul curat pe care trebuie să-l faci la cont că n-ai făcut planul, ai pus-o! Așa înțelege statul să crească încasările la buget. Metoda haiducească este mod de lucru indiferent de numele ministrului. Așa că dacă vă calcă un băiat d-asta disperat de la fisc să aveți în vedere că în spatele lui este musai un politruc care-l freacă ca să vă frece la rândului lui. Dați, dar mai cu milă!

Fraților, s-a rezolvat criza locurilor în grădinițe! În marea lui înțelepciune, Ministerul Sănătății a găsit de cuviință să schimbe Normele de igienă privind unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.955 din 1995. Adică să permită introducerea unor serii după amiaza, respectiv între orele 13-18. Grădinița așa cum o știam noi este istorie. Se demonstrează astfel că imaginația tehnocraților n-are limită. E drept, n-are nici logică, dar ce mai contează? Probabil că părinții care nu vor prinde locuri dimineața vor face cereri la locurile de muncă să presteze seara, că atunci e program la grădiniță și au unde să-l lase pe ăla micu’! Proiectul aberant a fost pus în dezbatere publică așa că vă puteți exprima civilizat și pe înțelesul inițiatorilor cu privire la rolul grădiniței în viața părinților care mai încă un loc de muncă.

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 12 (1208) – 12-25 septembrie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare