HomeActualitateRupt în bătaie ca-n Rai direct în Casa Domnului

Rupt în bătaie ca-n Rai direct în Casa Domnului

Nici îngerii din Ceruri nu știau că vor fi nevoiți să asiste impasibili la o confruntare în Casa Domnului între pumnii lui I.C., un Bun Ortodox, și nasul lui Vasile Câmpan, un Bun Samaritean. Bunului Samaritean, în vârstă de 82 de ani, îi prisoseau cam 5000 de lei. Prisosința lui și-a găsit rezolvare în lipsa a exact aceleiași sume din buzunarele bunului său amic I.C., mai mic cu 10 ani, Bunul Ortodox. Așa că, prin luna august a anului ce în 31 decembrie se va încheia, I.C. a luat banii și a rezolvat cu ei unele afaceri stringente, urmând să-i returneze datoria lui Vasile Câmpan într-o zi de joi, după Miercurea Ciuc.

Și zilele au trecut, iar Bunul Ortodox s-a topit cu tot cu promisiuni în negura tertipurilor, începând a se feri de Bunul Samaritean prin orice mijloc și procedeu aplicabil din Manualul “Scârți, scarți, până marți” al bunului debitor. Până într-o duminică, când Vasile Câmpan s-a gândit să-l prindă la cotitură în Casa Domnului pe I.C.. Așa că Dom’ Vasile s-a prezentat la Biserica Ortodoxă din cartierul clujean Iris, mai hotărât ca oricând să-și ia din scurt debitorul. A intrat în biserică și s-a aşezat pe aceeaşi băncuţă pe care stătea „datornicul”, între ei luând loc doi vecini de cartier. Apoi, când îi era slujba mai dragă Bunului Ortodox, Bunul Samaritean i-a reamintit șoptit de cei 5.000 de lei. Moment în care, nu știu ce se citea din Sfintele Scripturi în Casa Domnului, dar peste Bunul Samaritean s-a pogorât Apocalipsa: “Când i-am cerut banii, s-a aplecat peste ceilalţi doi care stăteau pe bancă şi mi-a ars un pumn în nas, atât de puternic de-am văzut stele verzi. M-am prăbuşit la pământ, dar părintele şi-a continuat imperturbabil slujba.

Povestea se continuă cu un certificat medico-legal, o plângere la poliție și amenințarea unui proces. La cum funcționează justiția în România, sperăm ca domnul Vasile Câmpan să nu fie nevoit să-și primească datoria pe un norișor din fața Porții Raiului.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare