AcasăActualitateSuspendați-l, să vedem cine atârnă primul!

Suspendați-l, să vedem cine atârnă primul!

Veniți în fața națiunii cu vreo douăzeci de minute peste ora anunțată – dovada respectului cu jet manifestat de ei față de presă și electorat – cei trei crai de la Răsărit (Dragnea, Tări și Ăla Micu) – au avut ceva din atitudinea puciștilor care au vrut să-l dea jos pe Gorbaciov, în 1991, dacă vă mai amintiți. Tremurau ca piftia, le tremurau și vocile, au debitat prostii pe bandă rulantă și, în general, toată aroganța caracteristică li se cam dusese pe Apa Sâmbetei.

Atitudinea de vechil pe moșie a lui Dragnea s-a risipit într-o săptămână și ieri tartorul din Teleorman n-a mai spus, tranșant, „ne întâlnim în altă parte” (adică îl suspendăm pe Iohannis de-l găsesc năbădăile), ci ”mai vorbim peste vreo două zile și decidem pe urmă dacă-l suspendăm, dar să știți că ar merita suspendat”. Păi, dac-ar merita, de ce n-ai zis-o tranșant de ieri, coane Liviule? Dacă ești așa de bățos și de convins că electoratul de a cărui voință ți-ai bătut joc, o să iasă iar la urne, să pună ștampila cum îi dictezi tu, de ce-ți tremură mustața când vorbești de suspendare? Nu cumva v-a intrat, ție și ciracilor tăi, obișnuiți cu suspendările încă din 2007, frica în oase, că s-ar putea să încasați, la referendum, o înfrângere zdravănă? Ajunși pe cai mari, Dragnea și ceilalți tiriplici ai lui săvârșesc greșeala pe care a făcut-o și Ponta înaintea lor: enervează lumea. Ei uită că oricât nu l-ar suferi pe Iohannis, fiindcă e mutălău și plimbăreț, români și mai mult nu-i suferă pe ei, fiindcă sunt infractori dovediți ori penali condamnați. După un eventual referendum în care tinerii frumoși și, mai nou, furioși, chiar ar simți nevoia să-i dea o scatoalcă lui Dragnea, să-i mai iasă trufia din nas, cel care ar trebui poate să plece ar fi nu Iohannis, ci, în ordinea numerelor de pe tricou, Dragnea, Tări și restul liotei de juni băgați de tăticu și nășicu în Parlament.

Răstimp, o altă sculă pe basculă pesedistă, traseistul Eugen Nicolicea, a venit cu o propunere și mai trăznită – dovadă, și ea, de cât respect au politrucii din PSD și ALDE față de lege. Nicolicea ăsta zice că „putem suspenda președintele, dar fără să mergem la referendum de demitere. Tehnic, se poate și așa: îl suspendăm în Parlament, punem guvernul prin decret al președintelui interimar, apoi revocăm hotărârea Parlamentulu de suspendare a președintelui și nu mai facem referendum de demitere”. Carevasăzică, îi luăm lopățica lui Iohannis și-i dăm cu nisip în ochi neamțului, îi luăm și găletușa, ne pișăm în ea și apoi o aruncăm în ochii proștilor care ne-au votat, numind un premier musulman și pe urmă îl punem la loc pe Iohannis, ca pe o marionetă, ne spălăm pe mâini și zicem că nu s-a întâmplat nimic. Bolovanul ăsta, care se mai dă și jurist, uită că, odată declanșat, procesul de suspendare al președintelui nu se oprește când vrea mușchii dorsalo-fesieri ai lui Nicolicea, ci merge până la capăt, prin referendum obligatoriu. Așa zice Curtea Constituțională.

Iar, pe de altă parte, domnii Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea și alții dispuși să interpreteze legea după bunul lor plac și să-i trateze pe români ca pe niște proști gata să înghită orice, ar trebui să-și aducă aminte că a mai fost unul care a vrut să-și bată joc de români, în decembrie 1989, aruncându-le în silă o sută de lei și, tehnic vorbind, a sfârșit-o nasol la Târgoviște. Așa că, bă-băieți, lăsați prostiile și nu vă mai jucați cu suspendarea, că enervați lumea. Și, dacă nu v-o luați pe partea economică, așa cum ar fi zis Becali, tare mi-e teamă că s-ar putea s-o luați pe partea tehnică și să atârnați voi primii în lațul pe care i l-ați pregătit lui Iohannis.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare