HomeActualitateVasile Cepoi: „Vom introduce berea medicinală”

Vasile Cepoi: „Vom introduce berea medicinală”

După ce Vasile Cepoi a anunțat că în noua lege a sănătății vor fi prevăzute taxe speciale pentru produsele de tip fast-food și pentru bere, surse din anturajul ministrului au declarat pentru reporterii noștri că românii cu pietre la rinichi nu trebuie să se sperie de impactul noii legi.

Aparent, guvernul Ponta pregătește o ordonanță de urgență prin care, pe modelul american al marijuanei medicinale, să introducă berea medicinală. Astfel, până la sfârșitul anului, românii vor putea cumpăra bere pe rețetă de la farmaciile din toată țara.

O asemenea măsură este așteptată de posesorii de pietre la rinichi din România. Intervievat de corespondentul nostru din comuna Pietroasele, domnul Tiberius Rocă, pensionar, ne-a declarat că într-o prima fază a fost speriat: „Ăștia vor să ne omoare, tată. Păi cum, după ce ca avem și pensiile pe care le avem și nu am bani de medicamente ca să scap de piatră, nici măcar cu bere n-o să mă mai pot trata?”.

Înștiințat însă cu privire la introducerea berii medicinale, domnul Tiberius s-a luminat la față. El și-ar dori totuși ca rețetele pentru bere să fie compensate pe modelul altor medicamente.

Rămâne de văzut totuși dacă berea medicinală va fi vândută la un preț special cu pastile pentru ficat, dar și cum va arăta prospectul viitorului medicament pe bază de malț și hamei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare