AcasăCulturăAustralienii ne uimesc cu canguri și crime

Australienii ne uimesc cu canguri și crime

Ucenic pentru crimă – The Movie. 2014

Acțiune: Aproape palpitant.

Dramă: Realitatea copilului intrat într-un anturaj greșit.

Crimă: (Voi vă dați seama că distribuitorul a scris în dreptul acestei pelicule, așa: genul filmului – Crimă.) Serios???

Nota: 6,1 (pentru că tipa din film a ridicat nota cu un punct)

Nu am cum să fac pe prostu' atunci când titlul filmului este "Ucenic pentru crimă" iar la genul filmului, distribuitorul a scris "crimă". Pe bune? Eu mă gândeam că e un documentar despre albine, iar în rol principal e Regina, pe care o ucide vreun urs dornic de miere. Mai mult, tot distribuitorul adaptează titlul original "Son of a gun" în "Ucenic pentru crimă". Ce ziceți măi engle-jilor, se poate?

Cu toate astea, am ajuns chiar la avanpremiera australiană. Regizorul Julius Avery încearcă să dea o notă pozitivă puștiului din rolul principal. Un tip fără familie (dramă), care știe foarte bine să joace șah (deci, inteligent) și care a ajuns la pârnaie pentru o infracțiune minoră (deci, legi românești), iar acolo are nevoie de protecție. Nu de altceva, dar doreau colegii să joace un Darts cu fundulețul lui. Și pentru că Dan Voiculescu nu era prin preajmă, găsește o soluție de ajutor. Nu vreau să vă dezvălui cu cine se înhăitează, însă, iese din închisoare și ajunge fix în gașca de băieți care vor să dea o spargere. Na, că am zis-o.

Acțiune destul de lentă, bande rivale, fără onoare, fără resentimente, fără remușcări. O lume a drogurilor și pistoalelor. Un fel de "Pentru un pumn de dolari" fără sare și piper. Un fel de salată fără salată. Totul are antiteză cu tipul de treabă, civilizat și corect. Puștiul atât de clișeic, că a vrut consoarta să-mi plece din sală până și la diferite momente romantice care nu-şi aveau rolul.

Iar dacă ar fi să memorez ceva, da, ar fi geaca de piele purtată cu pantaloni de trening. Acest românism perfect. Hai, găsiți o soluție să vedeți ucenicul. Dar nu la cinema! Nea Voiculescu, filmul ăsta iți intra ca o mănușă. cu matale în rol de protector. Hai, enjoy!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare