AcasăCulturăNew Girl, aproape serial, deloc real

New Girl, aproape serial, deloc real

Ok, după ce acum două săptămâni am vorbit despre un serial scos de la naftalină pe care încă îl am în lista de favorites, de data aceasta hai să vorbim despre un sitcom mai din zilele noastre cu care mi-am violat retina cale de trei sezoane pentru că am zis ca poate nu înțeleg eu pe deplin ce vrea sa spună autorul.

Autorul de fapt nu dorește să ne spună nimic. Și, dacă ar fi să judecăm serialul din perspectiva asta, face o treaba excepțională. Premisa: o tipă trecută de anii de studenție se desparte de prietenul ei și își caută chirie. Nimerește într-un apartament cu trei răzeși voinici care creșteau stereotipuri într-o zi cât alții în șapte. Din primul episod ne prindem cu cine se va cupla suferinda profesoară, apoi ne dăm seama și mai repede cine anume e Don Juan-ul sentimental și, prin eliminare depistăm și cine anume e fraierul apartamentului. În continuare acțiunea se desfășoară fix așa cum vă imaginați, urmărim parcursul vieții celor patru, un parcurs presărat cu toate clișeele din istoria sitcomului și, sincer, nici măcar Zooey Deschanel, care aici arată că varianta sexy a celebrei Betty cea urâtă nu ajuta cu nimic în a face serialul mai suportabil.

Întâmplările sunt la fel de verosimile ca apariția lui Optimus Prime la un botez în Galați, reacțiile personajelor sunt atât de trase de păr încât nici măcar două zmeure de aur nu ne-ar împăca, iar contextul general este la fel de realist ca promovabilitate 100% la bac în Slatina.

Aș vrea să știm cum de oamenii fără serviciu își permit sa stea în ditamai loftul în buricul orașului, cum de o profesoară e îmbrăcată mereu ca scoasă din țiplă, cum de un evreu bogat și plin de mușchi nu locuiește singur într-o vilă cu piscină și de ce un fotomodel nu poate să își găsească de munca altceva decât să servească țuică unor moșnegi parcați în baruri prea fancy pentru orice pensionar.

Aș vrea să găsesc un motiv pentru care sa recomand acest serial, dar în afară de admirat casa în care locuiesc cei patru, nu am găsit absolut nimic. Toți se comportă de parcă abia ieri au ieșit în lume și nu au mai avut nici o relație cu altă ființă de când s-au desprins de cordonul ombilical al mamei, femeile se pare ca atunci când sunt jignite se ascund în cabina de duș unde plâng cu hainele pe ele, bărbații au orgoliul de dimensiunea piciorului stâng al unui câine Corgy și unde sentimente nu e, nimic nu e. Un serial despre cum trebuie să discutăm la infinit orice problemă care ne apare în cale, despre cum femeile trebuie cucerite de încă două ori după ce le-ai cucerit prima dată, despre cum prietenia învinge totul, chiar și logica de multe ori și despre cum nu se face un serial, dacă mă întrebați pe mine. Nu am văzut atâtea sărituri peste ax în filmare într-o singură producție de la ultima filmare făcută de tata cu telefonul în concediu la bulgari. Ca să nu ne mai lungim inutil,  New Girl este the old cliché. Cu umor cât sa amuze un preadolescent, cu referințe atât de profunde încât le înțelege și Daniela Crudu și cu un joc actoricesc ce pare învățat de la ocolul silvic. La fel de expresiv cum e un mesteacăn căzând în pădure.

Deci, nu.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare